Mi-am salvat relația de la distrugere pentru că am fost un tip sensibil

Probabil poți spune că sunt un băiat sensibil. Nu tipul de băieți care se tem să fie răniți, ci tipul de băieți care înțeleg ce vrea o fată doar fiind cu ea și privind-o.

Ce noroc am avut că sunt așa. Dacă nu eram, toate relațiile mele s-ar fi terminat cu mult mai rapid. Dacă o relație trebuie să se termine, ea se va termina. Dar chiar dacă avem o șansă bună de a face o relație să funcționeze, câteodată eșuăm s-o facem. De ce? Pentru că, de obicei, suntem prea ocupați și concentrați pe propriile nevoi, dorințe, dispoziții și emoții, și prea puțin pe cele ale partenerului.

A fi un bărbat sau o femeie sensibilă nu înseamnă să plângi de fiecare dată la un final tragic. Înseamnă să fii atent la partenerul tău și să înțelegi limbajul corpului și schimbările lui faciale. Înseamnă să-ți înțelegi foarte bine partenerul.

Să fii sensibil față de partenerul tău înseamnă să-l cunoști din nou și din nou. Și să vrei să faci asta fără a pune un milion de întrebări. Iată de ce, uneori, faptul că eram sensibil mi-a salvat relația.

Dacă nu eram sensibil, nu nici o relație de la început.

Există o credință generală precum fetele vor un băiat ”rău”. Adevărul e că fetele vor un bărbat care poate prelua comanda, din când în când. Totuși, ele de asemenea vor un băiat sensibil. Există femei care sunt un pic mai mature și mai experimentate. Ele nu caută un băiat rău. Ele ar putea vrea un bărbat puternic, determinat și care să fie agresiv uneori, dar ele de asemenea vor un bărbat destul de sensibil pentru a le trata cu respect și dragoste.

Am înțeles că o durea, chiar și atunci când nu îmi zicea nimic

Femeile nu mereu spun ce cred. Ele sunt cu mult mai reținute decât bărbații când vine vorba despre exprimarea emoțiilor lor. Chiar dacă bărbații nu sunt cele mai comuncabile ființe, ei nu iubesc să-și ascundă sentimentele și părerile într-o relație. Femeile, pe de altă parte, își vor ascunde emoțiile. Ele vor ca bărbații să înțeleagă singuri.

Ele vor să vadă cât de sensibil sunt aceștia față de dispozițiile și emoțiile lor. Ele vor să vadă dacă ești atent și dacă îți pasă de ele și le iubești.

Puteam să încep cerți și am ales să n-o fac

Trebuie să înveți să-ți alegi luptele. Evitarea cerților în cadrul unei relații este un element important. Când ceva te deranjează, trebuie să încerci să-ți exprimi emoțiile în mod direct și să eviți începerea unei cerți.

Partenerii se ceartă. E ceva normal. De asemenea, e ceva normal ca cuplurile să se certe de la lucruri lipsite de sens. Iar din acest motiv e normal ca partenerii să se despartă. Certurile nu sunt importante, dar decizi să lupți. Îți lași ego-ul să te domine și riști să pierzi persoana care poate fi aleasa. Oamenii câteodată nu au dispoziție bună. Câteodată cădem sub lovitura care era destinată altcuiva, iar în loc să încercăm să înțelegem ce să facem, lovim înapoi.

Lăsând nervii la o parte și înțelegând situația, mi-am salvat relația de câteva ori de la distrugere. Spune-i partenerului tău că acest comportament nu e corect și, dacă se aprinde, așteaptă să se calmeze, înainte de a repeta acest fapt.

O făceam fericită fără ca ea să-mi spună vreun cuvânt

A fi sensibil nu înseamnă doar a ști cum să fii delicat sau atent cu cel pe care îl iubești. Înseamnă, de asemenea, să fii sensibil față acele lucruri mici care fac viața mai plăcută – acele lucruri care îți fac partenerul să zâmbească și să râdă.

Nu trebuie să te simți de parcă ar trebui să mergi mereu în vârful degetelor pe lângă partenerul tău. Dar ar trebui să fii atent la indiciile pe care ți le dă. Acestea ar putea fi indicii a ceea ce ea vrea să facă la următoarea întâlnire sau ce vrea de ziua ei de naștere. Ar putea indica la câtă atenție vrea: cum vrea s-o îmbrățișări, s-o tratezi. Fii sensibil față de idea partenerul tău legată de modul în care ea sau el vrea să-l tratezi.

De asemenea, e important și ce înseamnă dragostea pentru tine. Dar când ești într-o relație, trebuie să ții cont și de partenerul. Modul în care tu vezi dragostea nu e mereu asemănător cu cel al partenerului tăi. Toți sunt puțin diferiți.

Va trebui să devii un ascultător și observator bun, dacă vrei ca relația să continue. Va trebui să fii puțin sensibil.

      Articole recomandate