Mesajul emoționant al unui soț îndurerat către teroriștii din întreaga lume: ”Nu vă veţi bucura de ura mea…”

france

 

Antoine Leiris este jurnalist la France Blue şi şi-a pierdut soţia în urma atentatelor de la Bataclan. Mesajul lui către jihadişti.

rosu2

” În seara de vineri, aţi furat viaţa unei fiinţe de excepţie, dragostea vieţii mele, mama fiului meu, dar nu veţi avea şi ura mea. Nu ştiu cine sunteţi şi nici nu vreau să aflu, sunteţi suflete moarte. Dacă acest Dumnezeu pentru care voi ucideţi orbeşte ne-a făcut după chipul său, fiecare glonţ din corpul soţiei mele va fi o rană din inima lui.

Aşa că nu vă voi face darul urii mele. Aţi încercat din greu să-l obţineţi, dar ca să răspund urii cu furie ar însemna să cedez aceleiaşi ignoranţe care a făcut din voi ceea ce sunteţi. Voi vreţi să-mi fie frică, voi vreţi să-mi privesc concetăţenii cu neîncredere, să-mi sacrific libertatea pentru siguranţă.

Am văzut-o în această dimineaţă. În sfârşit, după nopţi şi zile de aşteptare. Era la fel de frumoasă ca atunci când a plecat vineri seară, la fel de frumoasă ca atunci când m-am îndrăgostit de ea acum 12 ani. Sigur că sunt devastat de durere, vă acord această mică victorie, dar ea va fi de scurtă durată. Ştiu că ne va însoţi în fiecare zi şi că ne vom regăsi în paradisul sufletelor libere, cel pe care voi nu îl veţi accesa niciodată.

Suntem doi, fiul meu şi cu mine, dar suntem mai puternici decât toate armatele din lume. De altfel, nu mai am timp să vă dedic, trebuie să mă alătur lui Melvil care se trezeşte din somnul de după-amiază. Are abia 17 luni, îşi va lua gustarea ca în fiecare zi, apoi, ne vom juca împreună ca în fiecare zi şi, întreaga lui viaţă, acest băieţel vă va aduce afrontul fericirii şi libertăţii sale. Căci nu, nu veţi avea nici ura lui”.

Sursa: ofigenno.cc

      Articole recomandate