Merită să vezi în această seară la tv. Recomandările zilei de vineri, 13 iulie

Ora 20:00, CTC – TV Dixi  – Filmul „Sinopsis Young, Single & Angry

Inca din copilărie, Taylor  crede că dragostea şi căsătoria sunt cele mai importante evenimente din viaţa fiecarei femei. Acum ea are 35 de ani, este singura si fără perspective pentru viitor. In timp ce Taylor şi prietenele ei cerceteaza prin aria de selectie pestrita din Los Angeles, acestea realizeaza  ca gasirea partenerului ideal implica mult mai multe, ele intalnind tot felul de barbati, dependenti, obsedati sexuali sau cu diferite deviatii comportamentale. După ce ajung la sfarsitul cautarilor, gândindu-se ca nu se intrevede nici o speranta de fericire pentru viitor, o usa li se deschide, ce duce la descoperirea faptului că acestea pot găsi fericirea în sine.

Ora 22:00, CTC – TV Dixi  – Filmul „Transporter 3 (Curierul 3)

Frank Martin este fortat sa o transporte pe Valentina, fata lui Leonid Vasilev, Presedintele unei Agentii de Protectia Mediului din Ucraina. Valentina a fost rapita, asa ca Frank trebuie sa o duca de la Stuttgart la Budapesta, pana ajunge la Odessa la Marea Neagra. Cu ajutorul inspectorului Tarconi, Frank va incerca sa intoarca situatia impotriva celor care l-au fortat sa o transporte pe Valentina.Dar Leonid Vasilev crede ca Frank este cel care a rapit-o pe Valentina, asa ca el trimite agenti sa il prinda. Mai mult de atat, „pasagerul” lui nu coopereaza deloc. In ciuda dispozitiei cinice a lui Valentina, si tentativa lui de a nu se implica, Frank si Valentina se indragostesc, in timp ce incearca sa scape cu viata din amenintarile care ii asteapta la fiecare „curba”.

Ora 21:25, Moldova 1  – Filmul „Gridiron Gang (Echipa de incredere)

Bazat pe o poveste adevarata, filmul lui Phil Joanou (Final Analysis (1992)) are un mesaj social puternic: chiar si cele mai ratacite oi pot reveni la turmele din care s-au autoexpulzat. Sean Porter (Dwayne „The Rock” Johnson) si Malcolm Moore (Xzibit) sunt doi ofiteri la un penitenciar de tineri, care vor sa schimbe ceva in vietile irosite ale adolescentilor pe care ii pazesc. Cum inteleg ei sa puna capat eternelor rivalitati intre gastile formate si a urii ce facea neincetat victime? Antrenandu-i pe tineri, in numai 4 saptamani, sa devina o echipa de fotbal care sa concureze cu echipele liceene de fotbal. Dar nimeni nu vrea sa intre in competitie cu o echipa de infractori si de aceea Porter si Moore trebuie sa lupte nu numai cu temperamentul indaratnic al condamnatilor, ci si cu prejudecatile si lipsa de cooperare a oamenilor “cinstiti”.

Ora 20:30, PROTV Chisinau  – Filmul „Timeline (Prizonierii Timpului)

O echipa de tineri arheologi, impreuna cu profesorul lor, se afla in Franta pentru a cerceta ruinele unui castel medieval. Deplasandu-se la New Mexico pentru a discuta cu sponsorul expeditiei, profesorul descopera noua inventie a cestuia, o masinarie menita sa revolutioneze transportul. Doar teoretic! Expresia „Practica ne omoara” se confirma si de aceasta data si profesorul, dornic sa incerce inventia, este transportat in timp, ajungand in secolul XIV chiar in mijlocul unui razboi intre francezi si englezi, doua popoare prietene dintotdeauna. Elevii sai au dificila sarcina de a-l aduce inapoi in secolul XXI, fara sa se omita pe ei insisi.

Ora 23:00, PROTV Chisinau  – Filmul „The Burning Plain (Departe de Câmpia în Flăcări)

In stilul din 21 sau Babel, Guillermo Ariaga intretese mai multe povesti de dragoste in debutul sau in lungmetraj. In locuri diferite si momente diferite, personajele lui cauta dragoste, cer iertare si incearca sa-si ispaseasca greseli de mult facute. Printre ei, Sylvia (Charlize Theron) cauta sa gaseasca o cale de comunicare cu parintii sai, alaturi de care a petrecut o copilarie zbuciumata.

Ora 22:30, ALT-TV  – Filmul „Needful Things (Suflete de vanzare)

La Castle Rock, un targ linistit de munte, viata se scurge pasnic, pana in clipa in care in orasel isi face aparitia Leland, un anticar misterios. El are o metoda insolita de a-si comercializa marfa, cerandu-le clientilor sai, ca parte din pretul marfurilor cumparate, sa le joace cate o farsa, aparent nevinovata, vecinilor lor. Reteaua diabolica astfel formata pune pe jar intreaga comunitate, tensiunea atingand punctul culminant in momentul in care toata lumea ajunge sa faca uz de arme. Cand seriful isi da seama ce se intampla, orasul e deja in ruine.

Parabola fantastica preluata dintr-un roman al celebrului Stephen King, consacrat manipularilor iscusite ale Diavolului.

      Articole recomandate