Mecanicii de tren din Suedia poartă fuste în semn de protest. Ce i-a determinat să facă asta

2

Mai mulți mecanici din Suedia au găsit un mod inedit de a face față temperaturilor ridicate. Fiindcă au interdicție să poarte pantaloni scurți în timpul programului, ei au decis să vină la lucru în fuste.

Conducerea a interzis pantalonii scurți în luna ianuarie, însă e de acord cu fustele chiar și pentru angajații bărbați. „Opinia noastră este că angajații trebuie să arate decent atunci când reprezintă Arriva, iar uniforma reușește tocmai acest lucru. Dacă un bărbat alege fusta (de la uniformă) este în regulă. Ar fi o discriminare să le spunem că nu au voie„, susține compania, potrivit BBC.

swedish-730x560

Unul dintre mecanici a povestit că împreună cu mai mulți colegi au luat această decizie după ce au aflat codul vestimentar al companiei. „Am spus mereu că vom purta fuste atunci când vine vara. Este foarte cald aici și am vrea să purtăm pantaloni scurți, dar dacă nu putem, vom purta fuste„, a declarat Martin Akersten pentru BBC.

Interdicția de a purta pantaloni scurți a fost decisă de admistrația companiei feroviare Ariva înca din 2012. Mecanicii nu au putut face nimic pentru a împiedica acesta decizie, însă cel mai probabil acestă problemă va fi rediscutată în luna septembrie a anului curent.

swede-men-in-skirts

Pe timpul verii temperatura în cabina mecanicului poate depași temperatura de 35 grade Celsius.

      Articole recomandate