Mașinile de lux și raiul pe pământ al preoților din RM (Video)

„Să nu fiți iubitori de bani, mulțumiți-vă cu ce aveți”, „Nu vă strângeți comori pe pâmânt, unde le mănânca moliile și rugina și unde le sapă și le fură hoțiii”, „Este mai ușor să treacă o cămilă prin urechea acului, decât să intre un bogat în împărăția lui Dumnezeu”.

Asta ne învață și ne propăvăduiesc preoții la biserică, unde banii mișună, începând cu icoane de mii de lei și până la donații și slujbe la prețuri usturătoare, cu taxe „benevol-obligatorii”.

Cum se împacă cele scrise în Biblie cu luxul și taxele din bisericile noastre? Un material video, prezentat în cadrul emisiunii Ministerul Adevărului de la Jurnal TV arată că preoţii moldoveni au cel puţin un „păcat” comun cu cel al mirenilor – pasiunea pentru maşinile de lux, preţul cărora se ridică la cîteva zeci de mii de euro.

Sau preoții preferă să trăiască raiul pe pământ, „pentru orice eventualitate”? Despre asta vorbesc mașinile luxoase în care se plimbă preoții noștri, pe care și le cumpără din aceleași taxe benevol-obligatorii și din buzunarul oamenilor care merg la biserică și lasă, adesea, ultimii bani, în speranța că biserica îi va ajuta.

Urmăriţi în continuare secvenţe video filmate în curţile mai multor biserici şi mănăstiri din Moldova:

      Articole recomandate