„Maşina Timpului” de la Paris – povestea uimitoare a unei case părăsite din 1942 (Foto)

CASA02

Dacă ai merge într-o călătorie la Paris şi aproape de Opera Garnier cineva tear lega la ochi și te-ar duce în casa cu pricina, ai jura că te-ai întors cu vreo 70 de ani în urmă.

Dacă apoi vei asculta istoria casei părăsite în timpul celui de-al II-lea Război Mondial, atunci imediat vei face legătura cu vreo producție celebră Hollywoodiană sau o poveste impresionantă.

Recent, aproape de Opera Garnier din Paris a fost descoperit un apartament nelocuit încă din 1942. Apartamentul i-a aparținut celebrei actrițe Madame de Florian, o figură importantă a lumii pariziene. Aceasta a părăsit casa, după ce s-a refugiat în Sudul Franței în timpul celui de-al doilea război mondial. Nu s-a mai întors niciodată la Paris, dar și-a plătit lunar chiria până când a murit la vârsta de 91 de ani.

După 70 de ani un agent de licitații, Olivier Choppin-Janvry, a călcat pragul apartamentului. „Cum am intrat, m-a izbit mirosul de praf vechi. Am descoperit un Mickey Mouse de dinainte de-al II-lea razboi mondial și un struț împăiat.’’’, povesteşte Olivier.

În casă au fost găsite mai multe animale împăiate, precum șu un tablou al pictorului Giovanni Boldini, care a pictat-o pe Madame de Florian, muza lui. Ulterior s-a găsit și un bilet de amor de la Giovanni pentru doamnă.

Casa a rămas așa cum au descoperit-o. Mobilier vechi, praf, obiecte așezate exact cum erau mai bine de 70 de ani în urmă. Povestea doamnei de Florian a rămas intactă în timp.

casa1

casa2

casa3

casa4

CORRECTION-FRANCE-ART-AUCTIONS

casa6

casa7

 

Vitali Cipileaga

      Articole recomandate