Masacru într-o şcoală din statul american Connecticut: 26 de morţi, dintre care 20 de copii (Foto/Video)

Cel puţin 26 de persoane, majoritatea copii cu vârste cuprinse între 5 şi 10 ani, au fost ucise vineri, într-o şcoală primară din statul american Connecticut, după ce un tânăr înarmat a deschis focul în instituţia de învăţământ. Atacatorul, în vârstă de aproximativ 20 de ani, a murit la locul atacului. Masacrul, care vine cu mai puţin de două săptămâni înainte de Crăciun, este al doilea cel mai sângeros atac de acest fel din istoria SUA, întrecut numai de cel de la Virginia Tech, din 2007, în care au fost ucişi 33 de oameni.

 Iată prima imagine cu presupusul ucigaş, Adam Lanza, publicată de ABC News şi preluată de Daily Mail:

Mai multe slujbe au avut loc noaptea trecută în diferite locuri din SUA, inclusiv în Newtown, în memoria celor ucişi, scrie Huffington Post. Şi Google şi-a exprimat solidaritatea faţă de victimele acestei tragedii adăugând o lumânare albă pagina de pornire a motorului de căutare, potrivit The Guardian

Preşedintele Barack Obama a cerut ca steagul american să fie coborât în bernă până în 18 decembrie.

Reporterul CNN la locul atacului transmite că mama ucigaşului a fost găsită moartă acasă, şi nu în şcoală, ceea ce, dacă se confirmă, contrazice scenariul potrivit căruia ea ar fi fost ţinta principală a masacrului din şcoală, De asemenea, sursa transmite că, la locul crimei, au fost găsite cel puţin trei arme, între care şi una semiautomată.

Celebra jurnalistă a CNN, Christiane Amanpour, a postat pe Twitter mai multe mesaje şi imagini impresionante despre masacrul din Connecticut. Întreaga comunitate de jurnalişti activi pe Twitter publică neîntrerupt ultimele informaţii despre această tragedie, precum şi mesajele de condoleanţe pentru familiile victimelor. Ca după fiecare astfel de atac armat din ultima vreme, au apărut deja apelurile la mult-discutata reformă a accesului la arme în Statele Unite.

Mama atacatorului, educatoare la şcoala primară din Newtown, ar fi fost ţinta principală a acestui masacru, scrie The Telegraph. Femeia a murit. Fratele presupusului ucigaş a fost reţinut de poliţie. De asemenea, sursa scrie că atacatorul s-ar fi sinucis. ABC scrie că tânărul purta o vestă antiglonţ.

Potrivit unui reprezentant al poliţiei numărul exact al victimelor este de 27, 26 decedaţi, printre care 20 de copii, şi un rănit, informează CNN. Printre morţi se află şi directorul şcolii, potrivit CBS.

Într-o conferinţă de presă susţinută , preşedintele american Barcak Obama şi-a exprimat, „în primul rând ca părinte”, durerea şi compasiunea faţă de familiile copiilor decedaţi, dar şi ale celorlalte victime. „Nu există părinte din SUA care să nu simtă asemenea durere pe care o simt şi eu acum”, a declarat el.


Totodată, Obama, abia stăpânindu-şi emoţiile, s-a angajat să ia măsuri importante pentru a opri astfel de incidente, care au devenit tot mai numeroase în ultimii ani, o aluzie la mult discutata reformă a controlului armelor din SUA, pe care niciun preşedinte american al ultimelor decenii nu a reuşit să o înfăptuiască.

      Articole recomandate