Mărturia unei absolvente după examenul de BAC la limba străină – „Am fost tratați inuman”

bac -moldova-2013

 Astăzi, 11 iunie, circa 26 de mii de elevi au susținut  examenul la limba străină. O experiență la fel de stresantă pentru majoritatea absolvenților, care pe lîngă faptul că sunt supravegheați de camere video, mai sunt și tratați inuman de către autorități.

Urmărți mai jos o mărturia unei absolvente din Florești, despre cum au fost tratați liceenii la examenul de bacalaureat la limba străină:

11.06.2013, în Republica Moldova absolvenții liceului scriu examenul de bacalaureat la limba engleză.

Totul bine și frumos, copiii concentrați scriu, unii mai șoșotesc, dar la minim, până la momentul în care se-ncep a auzi urlete pe coridor.
Încercăm să ne concentrăm, dar e imposibil… Doamna Reprezentantă a Ministerului e nemulțumită de ceva. Observatorii din clasa noastră închid ușa, dar vocile oricum rămân auzite destul de bine, chiar dacă cearta era în alt colț al clădirii.
***
În același moment în cabinetul de alături cineva din elevi cere să fie închisă ușa pentru că e imposibil de scris, la care li se răspunde:
– ”Nu este permis”.
Păi, cum alt fel, scriți copiii în gălăgie și faceți cât mai multe greșeli!
***
Strigătele puțin se calmează, după care intră directoarea centrului de bac și zice:
– ”La WC nu mai iese nimeni, Reprezentanta Ministerului a interzis!!!”
Poftim?! A interzis?! Doamna a interzis nevoile biologice omenești?! WTF?:D
***
Au mai rămas și cu burta goală, și achipuiți peste tot de gingașele mâini ale Ministerului, doar că cu strigăte și învinuiri. Nu zic, au fost unii care au meritat-o, dar și foarte mulți care au fost zadarnic stresați și învinuiți în nu se știe ce.

Sigur că e nevoie de schimbări, sigur că e nevoie de soluții, dar sigur că nu e nevoie de încălcarea drepturilor, a legii, în fața căreia sunt toți egali! Și da, să nu uităm și de omenie!

– Inuman?
– Nu, normal. Doar suntem în Moldova, țara minunilor!

Un articol de Teodora Ursu pentru teosunny.wordpress.com

      Articole recomandate