Martor ocular: Fotografiază încălcări cu șoferii nedisciplinați și anunță poliția online

Sistemul online al Poliției Rutiere, care permite cetățenilor să încărce atât imagini foto, cât și video cu șoferii nedisciplinați, are priză la public. Până acum zeci de cetățeni au sesizat diferite cazuri de încălcări ale Regulamentului Circulației Rutiere, menționează unimedia.

Cel mai frecvent pe site sunt postate imagini cu mașini parcate neregulamentar. Însă, nu lipsesc nici secvențele video filmate în trafic de la bordul automobilelor.

După recepționarea mesajului, agenții de circulație investighează cazurile și apoi anunță dacă șoferii au fost sancționați și conform cărui articol. Până acum câteva zeci de șoferi au fost penalizați, cei drept, s-au adunat mai multe sesizări care nu încă nu au un rezultat final.
Cetățenilor activi, care doresc să contribuie la educarea șoferilor, li se recomandă să se asigure că materialul fotografiat sau filmat are o claritate bună, arată contextul și că în imagine se vede numărul autoturismului.

Pentru a încărca imagini este nevoie să-ți faci un cont pe pr.gov.md. Procedura de înregistrare este foarte simplă. Ulterior, vei putea vizualiza răspunsul poliției rutiere pe pr.gov.md/eyewitness.

      Articole recomandate