Marilyn Monroe, Woody Allen şi mulţi alţii vă aşteaptă la cinematograful Gaudeamus. Începe Festivalul Filmului American

cinema

Un maraton de pelicule americane îşi va da startul în această vineri la cinematograful „Gaudeamus”. În perioada 19 – 25 aprilie, spectatorii vor putea viziona 14 comedii , inclusiv cele de acţiune, satirice, romantice, pentru copii şi muzicale.

Potrivit adevarul.ro, ediţia din acest an promite să ne arate „Comedia de-a lungul anilor”, tocmai aşa sună genericul festivalului filmului american 2013. Ambasada SUA invită toţi doritorii să privească gratis comedii care datează din 1926, dar şi pelicule proaspete din 2012.

Iată câteva dintre filmele care vor fi rulate pe marele ecran:

Some like it hot/ Unora le place jazz-ul (1959)

Filmul care va deschide festivalul relatează istoria a doi muzicieni şomeri. Ei sunt martori ai Masacrului de Sfântul Valentin şi caută o modalitate de a evada din oraş înainte să fie vânaţi de gangsteri. Unica soluţie este o trupă muzicală alcătuită numai din femei, astfel încât cei doi se deghizează în femei.

În afară de deghizare, fiecare se confruntă cu propriile probleme: unul se îndrăgosteşte de o membră a trupei dar nu-i poate divulga propriul gen, şi altul are un admirator care nu acceptă să i se răspundă “nu”. O comedie sclipitoare din fondul clasic hollywoodian cu renumita Marilyn Monroe în rol central feminin.

Up/ Deasupra tuturor (2009)

Un desen animat care te face să te întorci în copilărie. Tânărul Carl Fredrickson întâlneşte o tânără aventurieră Ellie. Ambii visează să călătorească spre un târâm uitat în America de Sud. Şaptezeci de ani mai târziu Ellie moare. Carl nu uită de promisiunea pe care i-a făcut-o. Când, însă, loveşte întâmplător un muncitor, este obligat să meargă la un azil pentru bătrâni. Dar înainte de a-l putea lua, Carl şi casa sa îşi iau zborul.

În timpul zborului Carl descoperă în casă un puşti persistent de 8 ani pe nume Russell care încearcă să obţină ecusonul În Ajutorul Bătrânilor. Împreună ei pornesc într-o călătorie în care întâlnesc câini vorbitori, o secătură şi o pasăre rară Kevin. O peliculă care te va face mai bun.

Annie Hall (1977)

Pelicula cu Woodie Allen şi Diane Keaton în rolurile centrale. După separarea de prietena sa Annie Hall, nevroticul umorist Alvy Singer rememorează episoade ale agitatei lor relaţii, în încercarea de a afla ce i-a despărţit. El deseori sparge peretele al patrulea vorbind cu camera, intrând în istoriile oamenilor, şi chiar utilizând animaţia.

Filmul trasează povestea lor de dragoste începând cu prima întâlnire, constituindu-se aproape intr-un document istoric asupra iubirii in anii ’70. Filmul a primit numeroase premii, printre care cele de la BAFTA şi Globul de Aur.

The Hangover/ Marea Mahmureală (2009)

Cu doar două zile înainte de a se căsători cu Tracy Garner, Doug Billings şi cei doi prieteni ai săi, Phil Wenneck şi Stu Price, şi fratele excentric al lui Tracy, Alan, pleacă cu maşina spre Las Vegas pentru a organiza o petrecere. Ei închiriază o vilă scumpă la Palatul Caesar şi urcă pe acoperiş pentru a se distra. Trei din ei se trezesc a doua zi dimineaţa mahmuri, incapabili să-şi amintească ce s-a întâmplat.

Într-o dezordine nemaipomenită, ei constată cu stupoare că au în debara un bebeluş, în baie un tigru, Stu are un dinte lipsă şi o prostituată în loc de mireasă, şi Doug lipseşte. Un haos haios se dezlănţuie în timp ce cei trei încearcă să reconstituie acţiunile din seara precedentă, să-l găsească pe Doug şi să-l aducă acasă întreg înainte de nuntă. Un film deocheat care va provoca accese de râs. Interzis sub 17 ani.

Toate filmele vor fi rulate în original şi vor fi subtitrate în limba română. Intrarea la eveniment este liberă.

      Articole recomandate