Maksim Polichuk – rusul care a inventat şapca video cu ecran LCD (Video)

Se numeşte Maksim Polichuk şi este unul din cei care se gândesc tot timpul la moduri neobişnuite de a împleti tehnologia cu pasiunea pentru fashion, inventând un accesoriu vestimentar inedit.

Este vorba despre Cyclops Cap – o şapcă video dotată cu ecran la partea superioară a cozorocului, exact acolo unde toată lumea o poate observa de îndata.

Dacă vă întrebaţi la ce vă foloseşte un astfel de accesoriu, răspunsul oferit de Maksim este cât se poate de scurt şi concis: „pentru un look mai cool”.

În discotecă, între prieteni, la o terasă sau chiar când mergi la cumpărături de pildă, poţi fi sigur că atragi atenţia, ceea ce nu e tocmai rău, dacă eşti în căutare de admiratoare: totuşi, adu-ţi aminte că se uită la tine ca la televizor.

F1

Abordând subiectul din punct de vedere al potenţialului său de divertisment, poate că nu vi se pare cine ştie ce, dar există şi o posibilă aplicaţie serioasă a acestei idei originale, vizând dotarea agenţilor de ordine cu astfel de accesorii sau includerea şepcii în gama de instrumente de marketing.

Politiştii ar putea deveni vizibili pe timp de noapte, iar universul publicitar ar putea beneficia de o metodă eficientă în plus, în campaniile de promovare a unor noi produse sau servicii.

Cyclops Cap cântăreşte doar 156 de grame şi prezintă un ecran LCD cu o rezoluţie de 960×640 de pixeli, fiind comercializat la preţul de 85 de dolari.

Roxana Iorgulescu

      Articole recomandate