Lumea în miniatură. Descoperă „planeta” unde o zi durează 15 minute

Cea mai elaborată machetă de trenuri din lume, care are 11.887 de kilometri de şine pe care merg 890 de trenuri, este „The Miniatur Wunderland” din Hamburg, scrie Daily Mail.

Vizitatorii pot să admire oraşe reproduse în miniatură până la ultimul detaliu. Spre exemplu există un Las Vegas care este luminat de 30.000 de beculeţe, sau oraşe din Austria, Scandinavia şi Elveţia, unde există chiar şi o fabrică de ciocolată, şi un concert în aer liber cu 20.000 de figurine ale fanilor. O zi într-un oraş în miniatură durează 15 minute, iar noaptea sunt aprinse luminile de pe străzi şi din căsuţe.

În afară de oraşe, există şi reprezentări ale unor munţi celebri cum ar fi Alpii, sau reprezentări ale unor locuri faimoase cum ar fi Marele Canion din America ori Muntele Rushmore.

Există şi o reprezentare deosebit de minuţioasă a zonei Mării Baltice din Scandinavia, unde se folosesc 33.000 de litri de apă şi unde fluxul şi refluxul mării sunt simulate la fiecare 30 de minute.

Lumea de la „The Miniatur Wunderland” are 215.000 de copăcei, 300.000 de luminiţe, 3.000 de clădiri şi 200.000 de figurine umane. Totul este supravegheat de niste ingineri şi tehnicieni, iar vizitatorii se pot juca apăsând nişte butoane care activează un mecanism ce mişcă figurinele, trenuleţele sau maşinuţele.

Macheta lumii de la Hamburg a fost făcută în 500.000 de ore de muncă, dar este încă finalizată. Artiştii care au creat-o plănuiesc să mai construiască reprezentaţii în miniatură şi se aşteaptă ca proiectul să fie finalizat în 2020.

      Articole recomandate