Lumea dupa Apocalipsa

Imaginile uimitoare de mai jos ne permit sa aruncam o privire la modul in care arata sfarsitul lumii, in viziunea artistei Lori Nix.

E un oras parasit, cu biblioteci inchise, spalatorii nefunctionale, teatre in ruine. E un oras in care natura a inceput sa reconstituie incet-incet cadrul ce exista inainte sa fie exloatat de oameni. Pentru fiecare scena imortalizata, Lori Nix lucreaza aproximativ 7 luni, impreuna cu partenera ei, Kathleen Gerber. Ele pun cap la cap fiecare detaliu astfel incat dioramele cu marimi intre 50 si 182 de centimetri sa para reale atunci cant sunt imoralizate din unghiul perfect.

Lori Nix este o artista contemporana, nascuta in anul 1969 in Kansas, Statele Unite ale Americii, detine grade avansate in ceramica si fotografie. Artista construieste si fotografiaza, diorame complexe, in apartamentul ei din Brooklyn, New York, de peste un deceniu.

“Inspiratia imi vine citind zilnic The New York Times, diverse carti science fiction si articole din reviste. Cele mai multe idei imi vin in timp ce calatoresc cu metroul din Brooklyn pana in Manhattan pentru a merge la serviciu. Ceva din lumina diminetii, leganatul metroului, peisajele citadine ce se schimba in permanenta ma inspira,” declara artista pe site-ul personal.      Articole recomandate