Lucruri interesante pe care nu le ştiai despre Elveţia

Iată 12 dintre cele mai bune răspunsuri la întrebarea care sunt cele mai uimitoare lucruri pe care nu le ştiai despre Elveţia. Răspunsurile au fost publicate de Quora şi au fost preluate de Business Insider.

rosu

1. În cazul în care în Elveţia începe să ningă puternic pe parcursul nopţii, nu va fi atât de multă zăpadă încât să acopere complet drumurile şi să le facă impracticabile pentru circulaţie. Puteţi fi siguri că drumurile vor fi întotdeauna curăţate până la ora 8.00 a.m.

2. În caz de război nuclear, elveţienii au buncăre care pot adăposti întreaga populaţie a ţării.

3. În caz de război, autostrăzile pot fi transformate în piste de aterizare-decolare prin eliminarea rapidă a gardurilor de separare.

4. Piloţii armatei elveţiene nu merg cu viteze supersonice în timpul antrenamentelor. Deoarece Elveţia este atât de mică, e imposibil ca piloţii să nu încalce graniţa şi să ajungă în spaţiul aerian al altei ţări daca ar zbura cu o viteză atât de mare. În ceea ce priveşte zborurile supersonice, elveţienii ar avea în prezent un acord cu Franţa, care le permite piloţilor de supersonice care fac antrenamente să zboare în spaţiul aerian francez.

5. În Lausanne, pentru a optimiza colectarea de impozite pe strângerea gunoiului, există saci de gunoi standardizaţi care au inclusă în preţ şi taxa pe colectare. Cei care aruncă o cantitate mai mare de gunoi, plătesc mai mult. Cei care nu folosesc pubelele pentru a arunca resturile de zi cu zi riscă să aibă probleme.

6. În ciuda dimensiunii sale reduse, Elveţia are patru limbi oficiale: germana, franceza, italiana şi romansh. Este foarte distractiv să vezi cum elveţieni din diferite părţi ale ţării vorbesc engleza pentru a se înţelege unul pe altul. Limba germană care se vorbeşte în Elveţia diferă de germana „clasică”. Se numeşte „germană elveţiană”, şi se pare că nu are o reprezentare scrisă. Mulţi germani spun că abia o înţeleg. Deşi mărimea ţării este relativ mică, în mod ironic mulţi elveţieni au probleme atunci când li se cere să cânte imnul ţării lor.

7. Ciocolatierii elveţieni au dezvoltat tehnici pentru a face ciocolată cu aur comestibil.

8. În cazul în care elveţienii vor să blocheze ţara o pot face cu foarte puţini soldaţi, pentru că tunelurile şi multe drumuri au tuburi din oţel, care pot fi ridicate de la o simplă apăsare de buton pentru a bloca accesul. Copacii care au fost plantaţi cu mult timp în urmă, în caz de invazie pot fi tăiaţi pentru a cădea pe drumuri şi să le facă astfel impracticabile. În plus, în unii masivi muntoşi există baze militare.

9. Maşinile elveţienilor arată ca şi cum ar fi toate noi, orice mică zgârietură fiind remediată imediat.

10. Multe companii folosesc oamenii pentru a face diverse lucruri, cum ar fi contabilitatea, care ar putea fi uşor automatizată. Ajutorul de şomaj este scăzut şi multă lume preferă să muncească decât să ia ajutor de la stat.

11. Mulţi oameni vorbesc cu entuziasm despre transportul public din Elveţia. Cu un singur bilet puteţi merge în toată ţara folosind diferite tipuri de vehicule – autobuz, tren, barca, telecabina.

12. Elveţienii plătesc şomaj pentru o perioadă de aproximativ doi ani, care include şi un concediu plătit. Costurile cu transportul şi cazarea în altă parte pe durata concediului sunt incluse în ajutorul de şomaj.

gandul.info

      Articole recomandate