Lucrări incandescente expuse la Art Basel Miami Beach 2013 (Foto)

arta

Art Basel Miami Beach reprezintă unul din cele mai excentrice târguri culturale organizate în lume, reunind lucrări realizate sub semnul unei abordări neconvenţionale a conceptului de creaţie în sine.

Ajunsă la final, ediţia din anul acesta, a rezervat amatorilor genului, surpriza unor exponate care s-au remarcat prin originalitatea lor, aşa cum dezvăluie Huffington Post, într-un amplu material dedicat manifestării.

Deşi târgul a fost dominat de prezenţe mai puţin sclipitoare din punct de vedere artistic, criticii au apreciat în mod deosebit o serie de lucrări ale unor artişti consideraţi „creatori de opere cu adevărat incandescente”.

Exponatele acestora par să se fi distins fie prin particularităţile de ordin estetic, fie printr-o notă de obrăznicie aparte – interpretată drept fruct al unui proces creativ ce frizează acea nebunie genială a artistului neînţeles.

Iată, în cele ce urmează, zece din aceste lucrări expuse la ABMB 2013, purtând semnăturile unor personaje care, în opinia specialiştilor, mai au încă multe de spus în acest context:

1.Juan Genoves: Trayecta

G1

2.Isa Genzken: Mama cu Copilul

G2

3.Thomas Houseago: Eu Diavolul

G3

4.Sanya Kantarovsky: Panza fara nume

G4

5.Guyton/Walker: Haos in culori

G5

6.Evan Penny: Sculptura Oblique

G6

7.Kerry James Marshall: Untitled

G7

8.Sarah Lucas: Tit Chair

G8

9.Deana Lawson: Mickey & Friends <3

G9

10.Maja Vukoje: Petota

G10Roxana Iorgulescu

 

      Articole recomandate