Londra deschide publicului cea mai înaltă clădire din vestul Europei (Foto)

Londra

Deasupra Europei, in cladirea cea mai inalta de pe continent, ne vom putea urca din februarie. Trebuie sa ne rezervam un bilet la. Londra. In schimbul a 25 de lire, echivalentul a 30 de euro, vom admira insa o priveliste aparte. O imagine a Londrei la 360 de grade, vazuta de la 300 de metri inaltime.

The Shard cea mai inalta cladire din europa (2)

„The Shard”, cea mai înaltă clădire din Europa, îşi va deschide porţile pentru vizitatori la 1 februarie.

1-The-Shard

Totuşi, cei care îi vor trece pragul se vor putea bucura de o privelişte cu totul specială, reprezentanţii „The Shard” arătând că, de la ultimul etaj, perspectiva oferită ajunge la o distanţă de 64 de kilometri.

The Shard cea mai inalta cladire din europa (4)

În plus, mai multe telescoape „inteligente” au fost montate în diverse unghiuri ale clădirii; atunci când se va realiza focalizarea pe o anumită clădire, acestea vor putea oferi informaţii suplimentare.

The Shard cea mai inalta cladire din europa (5)

Este singurul loc din care poţi vedea întreaga Londră deodată, şi, ca atare, este cel mai potrivit punct din care poţi începe să explorezi capitala”, a arătat Andy Nyberg, director executiv al „The Shard”.

The Shard cea mai inalta cladire din europa (6)

Turnul, ai cărui pereţi exteriori sunt acoperiţi în totalitate cu sticlă, are 87 de etaje şi o înălţime de aproape 310 metri.

The Shard cea mai inalta cladire din europa (7)

„The Shard” include birouri – pe o suprafaţă totală de 55.741 mp -, are trei etaje ocupate de restaurante şi un hotel cu 200 de camere, ce urmează să fie inaugurat în vara acestui an. De asemenea, turnul găzduieşte 20 de apartamente de lux, a căror valoare individuală ajunge la 50 de milioane de lire.

The Shard cea mai inalta cladire din europa (8)

„The Shard” face parte dintr-un amplu proiect, în valoare de 2 miliarde de lire, ce vizează redezvoltarea zonei din vecinătatea Podului Londrei.

The Shard cea mai inalta cladire din europa (9)

Priveliştea oferită din cel mai înalt punct al „The Shard” poate fi văzută şi aici.

The Shard cea mai inalta cladire din europa (10)

      Articole recomandate