Locuri rupte parcă din filmele de groază

Vara, pe lângă soare dogoritor şi fuste scurte, aduce cu ea sezonul concediilor şi cel al aventurilor. Eşti o persoană excentrică, dornică de aventuri şi vacanţe de neuitat? Cauţi un loc în care să găseşti, pe lângă soare, linişte şi natură, şi ceva care să îţi poată pompa nişte adrenalină în sânge? Sau poate, chiar vreai să nu te întorci niciodată din această aventură? Iată câteva locuri care ar putea să îţi satisfacă dorinţele.

 Ilha de Queimada Grande, alias Insula ŞerpilorSnake-Island-Brazil

Dacă această insulă ar fi în programul de vară a agenţiilor de turism, probabil ar avea o descriere de genul dat: “O insulă pe coasta statului Sao Paulo, Brazilia, a cărei păduri mişună cu cele mai veninoase vipere din lume. Un pescar a fost găsit la câţiva kilometri de această insulă mort în barcă, aceasta fiind plină cu sângele lui. Paznicul farului de pe insulă, precum şi familia lui au fost ucişi într-o invazie nocturnă a şerpilor în propria lor casa”.

Desigur, nimeni nu ar risca să facă asemenea propuneri de turism, dar nu există alte date despre această insulă. După cum se poate deduce din nume, amplasată pe coasta statului Sao Paulo, această insulă este renumită pentru faptul că găzduieşte o anumită specie exotică de şerpi, care este una dintre cele mai veninoase specii de pe pământ şi care există doar pe această insulă – Bothrops insularis.

A

Există multe locuri în care mişună şerpi veninoşi, dar, datorită faptului că această insulă este una mică şi fără acces, pe cale terestră, spre alte terenuri, densitatea şerpilor de aici este una extrem de ridicată. Datorită acestui fapt, autorităţile braziliene au interzis vizitarea acestui loc, şi nu pentru a-i proteja pe şerpi.

Câteva estimări simple au dedus că aici există circa 1 şarpe pentru fiecare metru pătrat, iar în unele locuri câte 5 şerpi pentru fiecare metru pătrat! Dacă ai fi trăit pe acea insulă, cel mai probabil ai avea acum la picioare 4-5 şerpi lungi, veninoşi şi foarte, foarte supăraţi.

NEW_021

Cât despre pescarul ghinionist:

“Am auzit povestea despre un pescar care a mers pe ţărm să culeagă nişte banane, a fost muşcat şi a reuşit cumva să urce înapoi în barca sa. Acolo a sângerat până la moarte, fiind găsit întins pe podeaua plină de sânge a bărcii sale.”

Familia paznicului?

“Membrii familiei au ieşit panicaţi din casă, după ce aceasta a fost asaltată de şerpi, şi au alergat prin junglă, fiind muşcaţi de către viperele care atârnau de crengile copacilor. Corpurilor lor au fost găsite dispersate pe întreaga insulă când o corabie militară s-a oprit pentru a le preda acestora provizii”.

Acum, imaginează-ţi cum, dormind liniştit, auzi şi simţi şerpii care îţi asaltează casa, fugi afară pentru a da peste o armată a acestor creaturi şi alergi printre ele, încercând să scapi cu viaţă pentru a-i povesti tipei cu decolteu mare cum ai petrecut o vacanţă de neuitat pe insula Ilha de Queimada Grande.

Pădurea Aokigaharaaokigahara-forest-2

Aokigahara, pădurea amplasată la poalele muntelui Fiji, Japonia, este renumită pentru peisajele sale rustice, imaginea unică pe care o dă muntelui, precum şi pentru sutele de cadavre din interiorul ei. Ceea ce e monumentul lui Ştefan cel Mare şi Sfânt pentru îndrăgostiţi, această pădure e pentru sinucigaşi. De câţi oameni e nevoie pentru a reda acestui loc o asemenea reputaţie? 5? 10? Mai mult de 500 de oameni au murit aici, începând cu anul 1950.  De ce anume acest an? Pentru că atunci a fost publicat romanul lui Seicho Matsumoto – Kuroi Kaiju (marea pădure întunecată).

Odată cu publicarea acestui roman, în care doi tineri adolescenţi îşi curmă vieţile în această pădure, sute de japonezi, atât tineri cât şi maturi, s-au sinucis în această pădure, majoritatea prin spânzurare. De asemenea, această pădure mai este renumită pentru faptul că în ea, chiar şi în cele mai însorite zile, poţi găsi un loc cufundat de întuneric.

Aokigahara-Forest-121

În anii ’70, problema a căpătat un aspect naţional, iar guvernul japonez a început să facă raite anuale prin această pădure, căutând cadavre. Spre exemplu, în anul 2002, aici au fost găsite 78 de cadavre, depăşind astfel recordul de până atunci de 74 de trupuri, găsite în anul 1998. Având o rată de ascindere, numărul cadavrelor găsite de guvern au depăşit suma de 100 în 2003, dar cine ştie câte au fost trecute cu vederea? Cele mai multe cadavre, conform statisticilor, apar în martie, la sfâşitul anului fiscal japonez.

Odată cu aceste descinderi, în pădure au apărut şi anumite semne, adresate persoanelor care se aventurează în acele locuri cu gânduri negre, cu mesaje de genul „Viaţa e un lucru minunat. Te rugăm să reconsideri!” sau “Gândeşte-te la familia ta, ei te iubesc!”

4903

 Dacă o pădure plină cu cadavre nu este un loc destul de cumplit, câţiva oameni au observat că unele leşuri au bani sau bijuterii asupra lor. Astfel a apărut tradiţia japoneză de a alerga prin pădurea Aokigahara, căutând corpuri pentru a le jefui.

Stanislav Sava

      Articole recomandate