Lista nominalizărilor la categoria „Cel mai bun film 2012”

Gala de decernare a premiilor Oscar va avea loc duminică, pe 26 februarie, la Teatrul Kodak din Los Angeles Câştigătorii celor mai prestigioase premii ale cinematografiei vor fi anunţaţi în noaptea dinspre duminică spre luni, începând cu ora 3:00 am (ora Moldovei).

Nominalizările la cea de-a 84-a ediţie a premiilor Academiei Americane de Film au fost anunţate în urmă cu aproape o lună.

Iată peliculele care se bat pentru trofeul de „Cel mai bun film” :

 

„War horse”, În regia lui Steven Spielberg

Cu o acţiune ce se petrece în Anglia şi Europa în timpul Primului Război Mondial, War Horse începe prin a ne prezenta o prietenie remarcabilă între un cal denumit Joey şi un tânăr pe nume Albert. Deşi la un moment dat sunt despărţiţi, calul porneşte în căutarea lui Albert, trecând peste toate primejdiile pe care războiul le oferă.

 

„The Artist”, în regia lui Michel Hazanavicius

George Valentin (interpretat de Jean Dujardin), un cunoscut actor de filme mute, îşi pierde treptat din succes şi astfel ajunge în situaţia de a depunde mari eforturi pentru a salva cinematografia mută şi implicit pentru a-şi susţine cariera. Înainte de a-şi pierde faima, George o cunoaşte pe tânăra şi energica dansatoare Peppy Miller, care devine rapid o actriţă apreciată de publicul filmelor vorbite şi de care George se simte fascinat şi atras în mod irezistibil.

 

„Moneyball”, în regia lui Bennett Miller

Filmul este inspirat dintr-o poveste adevarată – aceea a fostului jucător de baseball Billy Beane (interpretat de Brad Pitt) – care, nereuşind să fie cel mai bun pe teren conform propriei ştachete, renunţă şi devine manager al echipei Oakland Athletics. Însă în campionatul din 2002, Billy se confruntă cu o situaţie foarte problematică: cei mai buni jucători părăsesc echipa, atraşi de salariile oferite de marile cluburi. Jucătorii care rămân sunt nevoiţi să se mulţumească cu o treime din salariu.

 

„The descendents”, în regia lui Alexander Payne

Bazat pe romanul lui Kaui Hart Hemmings, filmul spune povestea lui Matt King (George Clooney) un tată care încearcă din răsputeri să fie aproape de cele două fiice pe care le are, după ce soţia sa are un accident. Într-un târziu descoperă că acesta îl înşela şi în ciuda acestui fapt va face orice e posibil ca să fie un tată cât mai bun.

 

„The tree of life”, în regia lui Terrence Malick

Urmarim evolutia unui baiat de 11 ani din Midwest, Jack, unul din cei trei frati. La inceput totul pare minunat. El vede ceea ce mama lui face cu ochii sufletului. Ea reprezinta calea iubirii si a milei, in timp ce tatal incearca sa-si invete fiul calea lumii, de a se pune pe sine pe primul loc. Fiecare parinte isi sustine credintele, si Jack trebuie sa impace cererile fiecaruia.

 

„Midnight in Paris”, în regia lui Woody Allen

 

Miezul Nopţii în Paris este o comedie romantică al cărei decor este Parisul, unde o familie aflată acolo pentru afaceri şi doi tineri logodiţi care urmează să se căsătorească în toamnă trăiesc o experienţă care le va schimba viaţa pentru totdeauna. E despre un tânăr îndrăgostit de Paris şi despre iluzia generală că, dacă ne schimbăm viaţa, schimbarea va fi cu siguranţă în bine. Distribuţia îi include pe Owen Wilson, Rachel McAdams, Marion Cotillard, Kathy Bates, Carla Bruni.

 

„The help”, în regia lui Tate Taylor

The Help e încă un film despre rasism, despre condiţia femeii de culoare în statele sudice din anii 60. Privit în ansamblu, e un film cu femei, despre femei şi viaţa lor de zi cu zi, realizat pentru a câştiga câteva premii în special pentru interpretare.

 

„Hugo”, în regia lui Martin Scorsese

Hugo, un orfan în vârstă de 12 ani, trăieşte în zidurile gării din Paris şi are grijă de ceasurile mecanice ale acesteia. Una dintre cele mai valoroase posesiuni ale lui Hugo este un om mecanic stricat, un dispozitiv cu înfăţişarea unui bărbat cu un creion în mână, parcă pregătit să livreze un mesaj de o colosală importanţă. Hugo este convins că, dacă va repara omul mecanic, acesta îşi va putea scrie mesajul.

 

„Extremely loud incredibly close”, în regia lui Stephen Daldry

Băieţelui Oskar, în vârstă de nouă ani, e deja un inventator amator, creator de bijuterii, astro-fizician, interpret la tamburină şi pacifist. El e convins că tatăl său, care a murit în timpul atacurilor asupra turnurilor gemene World Trade Center din New York în 9 septembrie 2001, i-a lăsat un mesaj secret, ascuns undeva în oraş.

      Articole recomandate