Lecția de grație: Ballerina – un proiect semnat Liviu Burlea (Foto)

balerina-chisinau

Cu seria de cadre reunite sub titlul Ballerina, tânărul și talentatul fotograf moldovean, Liviu Burlea, ne oferă cu generozitate, o veritabilă lecție de grație în imagini.

Cu abilitatea sa de a surprinde eleganța și rafinamentul baletului clasic într-un ambient extern, de o frumusețe pe care numai natura o poate plămădi, artistul a realizat o colecție de excepție, grație căreia reușim să înțelegem, fie și măcar în parte, ce înseamnă pentru un pasionat de fotografie, a se afla la locul potrivit, în momentul potrivit.

Proiectul fascinează prin originalitatea tematicii alese, dar și prin amprenta opțiunii alb-negru, care îi conferă un parfum ușor retro-parizian, cu atât mai plăcut, cu cât se asortează perfect conceptului de dans clasic, aflat în plină misiune de explorare a parcului.

Proiectul Ballerina este alcătuit de fapt, din două capitole distincte, din care am selectat, nu fără o certă dificultate, o serie de fotografii, cât mai reprezentative cu putință, pentru un astfel de poem în imagini.

Un veritabil omagiu adus dansului clasic și naturii deopotrivă, care dezvăluie câte ceva din profunzimile principiului potrivit căruia, “baletul dă grație vieții”.

B1

F18

B2

B3

B5

B6

B7

B8

B9

B10

B11

B12

B13

B14

B15

F16

Sursa foto: Behance.net

Roxana Iorgulescu

      Articole recomandate