Lăsată să moară fiindcă nu era catolică. “Ăsta a fost răspunsul doctorilor”

O femeie de origine indiană a murit în Republica Irlanda, după ce medicii au refuzat să îi inducă un avort, fiindcă „se afla într-o ţară catolică”, unde avortul este interzis, scrie Daily Mail.

Savita Halappnavar (31 de ani) a fost internată la spitalul Galway, acuzând dureri puternice de spate şi a cerut să îi fie indus un avort, însă doctorii au refuzat, spunând că „inima bebeluşului (n.r. de 17 săptămâni) încă mai bate”, notează sursa.

Soţul femeii, Praveen Halappnavar (34 de ani), susţine că doctorii i-au spus: „Aceasta este o ţară catolică”. În cele din urmă, Savita, o dentistă de origine indiană stabilită în Irlanda, a făcut septicemie (infecţie generalizată a sângelui) şi a murit.

Avortul este ilegal în Irlanda, însă acest caz ar putea pune presiune pe autorităţi să legalizeze chiuretajul, atunci când viaţa mamei este pusă în pericol, notează sursa.

În prezent, avortul este legal în majoritatea ţărilor europene, cu excepţia Republicii Irlanda, Irlandei de Nord, Maltei, Andorrei şi Poloniei.

      Articole recomandate