Lasă-i să rămînă, să plece, să se întîmple, dar FII TU.

Draga mea,

Peste ceva timp, vei spune primul cuvînt, apoi vei face primul pas, vei învăța ceva nou în fiecare zi, altă dată nu-ți va reuși, și primul sentiment, care te va copleși,  va fi neputința. Dar nu uita, nimic în această viață nu ți-a fost promis. Rupe fila și încearcă de la început.

Va veni momentul cînd te vei îndrăgosti. O formă supremă a iubirii, ceva foarte diferit de cum te iubesc eu sau tu mă iubești pe mine. Vei avea așteptări mari de la ea, da , de la dragoste. Vei cădea în brațele lui. Vei cădea în vraja lui. Nu vei asculta de sfaturile noastre, vei încerca să te manifești în cea mai strașnică formă de răzvrătire, vei fugi cu el pînă la „capătul Pămîntului ”. Va fi omul tău sau poate nu.

În alt caz te-ar putea cuprinde o mare dezamăgire, asemenea dragostei pe care i-ai purtat-o. Așa este trecutul, doare. Însă dacă vei ști să înveți din el, îți vei găsi liniștea în brațele celui care te merită. Învață să accepți în viața ta doar oameni valoroși… Iar la fiecare dezamăgire, smulge cu putere amintirea din suflet și ia-o de la început.

Lumea pe care încerci să o descoperi în fiecare zi e un loc frumos, minunat și darnic. De aceea pe măsură ce vei crește îți doresc să o păstrezi așa, împreună cu toți oamenii ei. Încearcă să devii finalitatea ta în ea. Niciodată să nu cauți a imita copii banale, dorindu-ți să trăiești viața altcuiva, să îndeplinești visele altora, uitînd de eul tău interior.

Nu încerca să te schimbi pentru nimic în lume, nici măcar pentru El, nici măcar pentru copii tăi. Lasă-i să rămînă, să plece, să se întîmple, dar FII TU.

Ești cea mai frumoasă, ești cea mai bună și cea mai specială.

Mama ta.

Sursa

      Articole recomandate