Lada EL – primele imagini cu maşina electrică rusească!

Nu e nici o glumă: fabricantul rus Lada a început producţia unei versiuni electrice a modelului Lada Kalina, care, pentru început, va fi testată în condiţii reale de… taximetriştii din Stavropol. Lada EL va fi inaugurată cu ocazia Salonului Auto Moscova 2012.

Deocamdată, e vorba de o serie redusă, destinată testării în condiţii reale, cei de la Lada având un parteneriat cu o firmă de taxi din oraşul Stavropol, ai cărei angajaţi vor testa în condiţii reale modelul Lada EL, relateaza promotor.ro

Lada EL este bazat pe versiunea break a lui Lada Kalina, dar motorul termic a fost înlocuit cu unul electric de 60 kW (82 CP), în timp ce bateriile de 13 kWh asigură o autonomie maximă de 150 km şi pot fi încărcate total în 8 ore.

Ca performanţe, Lada EL se anunţă onorabilă, cu o viteză maximă de 130 km/h şi un demaraj 0-100 km/h în circa 13 secunde. Ceea ce, pentru o maşină utilizată ca taxi, în mediu urban, este foarte bine.

Se estimează că preţul versiunii Lada EL va fi dublu faţă de al unei Lada Kalina cu motor convenţional, deciLada EL va costa cel puţin 600.000 de ruble (circa 15.000 euro), ceea ce o recomandă drept o maşină electrică accesibilă. Rămâne de văzut dacă se va dovedi şi suficient de fiabilă.

 

      Articole recomandate