Lacul Albastru din munții Caucaz, Rusia

Un fotograf de la National Geographic a realizat câteva imagini subacvatice spectaculoase, făcute în Lacul Albastru din apropierea munţilor Caucaz din Rusia, relatează Daily Mail.

Victor Lyagushkin a vrut să atragă atenţia asupra unicităţii lacului, acesta fiind cel mai adânc din categoria sa. „Am să combin pasiunea mea pentru fotografierea stelelor şi fotografiile subacvatice„, a spu vruts Lyagushkin.

Lacul Albastru este situat la o altitudine de 800 de metri şi este înconjurat de munţi, formând o privelişte minunată. Pentru a realiza aceste fotografii, a fost nevoie de scafandri experimentaţi, care să lucreze foarte bine în echipă. Chiar şi aşa, operaţiunea a fost foarte dificilă, mai ales că au explorat o zona nouă, despre care nu ştiau foarte multe lucruri.

Scopul proiectului este să atragem atenţia oamenilor de ştiinţă asupra acestui lac şi să-I facem să înceapă cercetările. Am vrut ca oamenii să înţeleagă că asta nu e o băltoacă, ci o lume minunată subacvatică„, a mai spus fotograful Victor Lyagushkin.

 

      Articole recomandate