La păscut oile cu toiagul și laptopul. Despre business în Moldova (Video)

Un cioban moldovean exemplu perfect pentru tinerii businessmani din Republica Moldova. Despre cum să faci o afacere cu bani din Europa afli mai jos.

Denis Nicu şi-a descoperit vocaţia de cioban încă din copilărie. Pentru că tatăl său a fost toată viaţa baci, tânărul a decis să-i continue afacerea.A întocmit un proiect prin care a atras investiţii străine şi acum paşte oile cu toiagul şi laptopul în câmp, spun reporterii de la protv.md.

Denis a studiat economia la ASEM şi a lucrat câţiva ani în Italia. Ca mulţi concetăţeni, a mers la muncă în Italia, dar Europa nu l-a cucerit .

Mai mult, peste doi ani a revenit la stână şi a scris un proiect prin care a atras în ocolul cu oi investiţii din Danemarca. Acum tânărul are în stână peste 100 de oi şi calculează indici economici. Stâna familiei e una dintre cele mai mari din sudul Moldovei, iar brânza ajunge pe cele mai importante pieţe din regiune.

La fel ca Denis, mulți alți tineri moldoveni au reușit să atragă investiții străine pentru a-si deschide mici afaceri. Banii ajung în Moldova prin intermediul unor fonduri internaționale destinate țărilor sărace, iar de ei beneficiază în special tinerii care vor să-și facă o afacere la sat.

      Articole recomandate