La mulți ani România! Românii de pretutindeni sărbătoresc astăzi Ziua Națională

România marchează astăzi Ziua Naţională. La Bucureşti, Alba Iulia, dar şi în alte oraşe ale ţării, vor fi organizate parade militare, vor fi depuse coroane şi jerbe de flori, iar seara vor avea loc spectacole cu focuri de artificii. Sărbătoarea va fi marcată  şi la Chişinău.

Cel mai lung tricolor românesc va fi desfăşurat la Chişinău pe 1 decembrie, de Ziua Naţională a României, anunță reprezentanții Platformei Civice Acţiunea 2012. Tricolorul de 1500 de metri pătrați va fi întins în Piaţa Marii Adunări Naţionale cu ocazia împlinirii a 94 de ani de la înfăptuirea României Mari. În programul evenimentelor se înscriu şi două marşuri care vor avea loc în centrul oraşului. Ziua se va încheia cu o Horă a Unirii în jurul Pomului de Crăciun din centrul Capitalei ce urmează a fi inaugurat astăzi.

Secretarul de stat american, Hillary Clinton, le-a transmis românilor, cu ocazia zilei de 1 Decembire 2012, ZIUA NAŢIONALĂ, „toate urările de bine„, potrivit unui mesaj publicat pe site-ul Departamentului de Stat.

În numele preşedintelui Obama şi al poporului american, îmi face deosebită plăcere să le transmit toate urările de bine românilor, cu ocazia Zilei Unirii, 1 Decembrie„, este mesajul lui Clinton.

Google România şi-a schimbat astăzi logo-ul pentru a sărbători Ziua Nationala a României. De 1 Decembrie 2012, doodle-ul Google a fost selectat din mai multe desene ale unor elevi din clasele I-VIII, în urma concursului DOODLE 4 GOOGLE.

Ziua de 1 Decembrie 1918 încununează lupta românilor transilvăneni pentru Unitate Națională și marchează momentul creării României Mari, situându-se în continuarea precedentelor acțiuni unioniste ale fraților din Basarabia (27 martie 1918) și Bucovina (15 / 28 noiembrie 1918).

      Articole recomandate