La masa de Crăciun cu Hitler

O publicaţie americană face publice imagini surprinse în timpul unei petreceri de Crăciun din 1941, organizate de Adolf Hitler, la München.

Führer -ul este surprins alături de soldaţi, în timp ce sărbătoreau cu mare fast. Fotografiile au fost realizate pe 18 decembrie 1941, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial şi doar cu câteva luni înainte de începerea execuţiilor în masă ale evreilor.

 

Din recuzita evenimentului nu lipsesc brazii de Crăciun, lumânările, dar şi zvasticile inscripţionate pe uniforme şi draperii. Potrivt sursei citate, imaginile au fost surprinse de Hugo Jaeger, fotograful personal al lui Adolf Hitler. După moartea stăpânului său şi dezagregarea Pardidului Nazist, Jaegerle le-a îngropat lângă Munchen, în borcane de sticlă, de teamă să nu îi fie furate şi să nu fie apoi folosite ca dovezi incriminatorii împotriva lui. La zece ani după terminarea războiului, fotograful le-a dezgropat şi le-a vândut revistei Life Magazine.
 
Mai jos, galeria foto cu imaginile menţionate:
 

Organizatorul petrecerii, Adolf Hitler, în capul mesei

 

După numărul impresionant de mese, petrecerea a avut mii de invitaţi

 

Pe fundal, un brad imens împodobit cu globuri, luminiţe şi mere

 

Banderola cu zvastica legată de braţ, precum şi uniforma au constituit ţinuta obligatorie pentru participanţii la „Crăciunul lui Hitler”, ofiţeri SS (Schutzstaffel/ Eşalonul de protecţie), dar şi cadeţi


 

Hitler, înconjurat de subordonaţiii săi, surprins într-un moment de meditaţie

 

Zâmbetul nu lipseşte de pe chipul unor soldaţi

      Articole recomandate