La Londra s-a deschis Biserica comunității moldovenilor din Marea Britanie

biserica londra

În Marea Britanie a fost deschisă o biserică pentru cetățenii Republicii Moldova. Lăcașul, cu hramul în cinstea „Sf. Irh. Nicolae”, a fost deschis la solicitarea creștinilor moldoveni din Londra.

Cu adevărat acest eveniment este unul de mare bucurie duhovnicească, datorită faptului că am reușit să participăm la Sfânta Liturghie oficiată în limba maternă, uitând astfel că suntem departe, la biserică simțindu-ne ca acasă, într-o atmosferă caldă și primitoare”, se arată într-un mesaj al diasporei publicat pe site-ul Mitropoliei.

Potrivit sursei, la serviciul divin a participat un mare număr de credincioși, alături de care s-a aflat și Consulul Republicii Moldova în Marea Britanie, Petru Alexei, împreună cu familia.

Mulțumim Bunului Dumnezeu pentru că ne-a învrednicit să trăim această mare bucurie! Totodată, mulțumim Părintelui Nicolae Prescură pentru că a reușit să realizeze această frumoasă lucrare, de deschidere a unei biserici cu tradițiile si obiceiurile noastre străbune – loc de rugăciune si totodată de socializare a moldovenilor din diaspora”, se mai arată în mesaj.

 

      Articole recomandate