„La limita de jos a cerului”: filmul moldovenesc propus pentru nominalizare la Premiile Oscar

“La limita de jos a cerului” este filmul care nu încetează să fie apreciat la nivel internaţional. Ultima realizare va bucura pe toţi cinefilii din Republica Moldova. Producţia moldovenească regizată de Igor Kobîleanski a fost propusă pentru niminalizarea la Premiile Oscar la categoria „cel mai bun film străin”. 

După ce a avut o premieră mondială de succes vara trecută în cadrul Festivalului Internaţional de la Karlovy Vary, unde a obţinut şi un premiu important, filmul a fost prezentat şi în cadrul unor Festivaluri Internaţionale de Film importante, cum ar fi cel de la Varşovia (11-20 octombrie 2013) și Kiev (19-27 octombrie 2013). Ulterior a primit și premiul Federaţiei Internaţionale a Presei Criticilor de Film oferit în cadrul Festivalului de Film de la Cottbus (Germania), dar şi 2 statuete la Gala Premiilor Gopo de la București.

Flimul îi are ca: regizor Igor Cobileanschi, scenariști Igor Cobileanschi şi Corneliu Porumboiu, producător Alexandru Teodorescu, iar actori pe Sergiu Voloc, Igor Babiac, Igor Caras-Romanov, Victor Drumi, Angela Ciobanu.

‘’La limita de jos a cerului’’ spune povestea lui Viorel (Igor Babiac), un tânăr dintr-un orăşel din Republica Moldova. Cel mai bun prieten al său (Sergiu Voloc) îl târăşte după el în visul lui nebun de a zbura cu un deltaplan stricat, mama îl bate la cap să îşi găsească un serviciu, femeia pe care o iubeşte (Ela Ionescu) vrea să plece cu iubitul care trebuie să iasă din arest preventiv. La un moment dat Viorel decide să îşi schimbe viaţa în bine, însă realizează curând că binele e o chestiune relativă.

Dacă va trece sau nu nominalizarea pentru această categorie vom afla până pe 15 ianuarie 2015.

Pentru că avem şi filme bune, pentru că sunt ai noştri!

      Articole recomandate