La Chişinău va fi inaugurat un centru de consiliere pentru părinţi

1

Părinţii solitari şi cei care au adoptat un copil vor putea beneficia de consiliere în cadrul unui centru de resurse, care va fi deschis la Chişinău până la sfârşitul anului.

Potrivit adevarul.md, noul serviciu social va fi dezvoltat în cadrul Casei municipale de copii, care se află în proces de reformare. „Centrul de resurse va oferi servicii pentru părinţi şi copii, dar şi pentru specialişti. Vor fi servicii destinate prevenirii instituţionalizării copiilor, consiliere psihologică, juridică.

Dacă vor fi necesităţi din partea beneficiarilor, ar putea fi prestate şi servicii psihiatrice, kinetoterapie pentru copii şi părinţi. De asemena, vor fi servicii pentru părinţii adoptivi, care vor fi instruiţi pre şi post-adopţie“, a explicat Olesea Lujan, coordonator de proiect al asociaţiei CCF Moldova – Copil, Comunitate, Familie, citată de IPN.

Deschiderea centrului este coordonată cu Direcţia municipală de protecţie a drepturilor copilului. Scopul nostru este să reducem numărul copiilor instituţionalizaţi prin diversificarea serviciilor de zi, care vor oferi sprijin familiei ca să nu abandoneze copilul”, a mai spus Olesea Lujan.

Proiectul este sprijinit financiar de către organizaţiile Oak Fundation şi Hope and Homes for Children (HHC) din Marea Britanie.

      Articole recomandate