Jocurile Paraolimpice: Reprezentantul Republicii Moldova a ocupat locul 9

Reprezentantul Republicii Moldova la Jocurile Paralimpice de la Londra Ștefan Roșca a ocupat ieri, 3 septembrie, locul 9. Acesta a concurat alături de alți 13 participanți la proba powerlifting la categoria de 75 kilograme.

Ștefan Roșca, în vârstă de doar 22 de ani, este cel mai tânăr participant la această proba. Acesta a reușit să ridice la probă împins culcat 167 de kilograme iar la cealaltă încercare a ridicat de 160 kg. Trebuie de menționat că sportivul moldovean a rămas fără picioare în urma unui groaznic accident. Înainte Ştefan practica boxul. Primele locuri au fost ocupate de Hosseini Ali (Iran) cu 225 kg, Elelfat Mohamed (Egipt) cu 219 kg și Hu Peng (China) cu 213 kg, scrie moldova.org

Ștefan Roșca urmează să primească 20 de mii de euro din partea statului conform cuantumului premiilor pentru performanţele obţinute la Jocurile Parolimpice.

Republica Moldova este reprezentată la Jocurile Paralimpice de sportivii Ştefan Roșca şi Larisa Marinenkova. Larisa Marinenkova a ratat calificarea în proba finală de powerlifting.

      Articole recomandate