Joburile de vară ale tinerilor de acum 160 de ani. Află ce meserii erau atunci la modă

Dacă tinerii de astăzi îşi găsesc joburi sezoniere ca vânzători, babysitter sau îngrijitor de câini, adolescenţii din epoca victoriană a marii Britanii (1837-1901) aveau meserii cu totul diferite pe timpul verii, potrivit unui studiu al site-ului Ancestry.co.uk, citat de Daily Mail.

Potrivit cercetării, cele mai comune meserii erau cele de cizmari, asistenţi medicali, croitori sau vânzători de pălării. Totodată, tineri de 15 ani erau, în vacanţele şcolare, chirurgi colaboratori, lucrau în mină sau în comerţul cu alcool.

Lucrul la fabrică a copiilor în timpul verii

În jurul anului 1851, joburile la modă erau cele de măcelari, instalatori, dulgheri sau aşa numitele servicii de împărţit ziare.

Băiatul din imagine reprezenta presa de atunci el , citea în glas știrile zilei curente

În acelaşi timp, numărul tinerilor cu vârste cuprinse între 10 şi 14 ani care se angajau în vacanţe a scăzut de la 28%, în 1850, la 11% în prezent.

Lustruitor de pantofi , o profesie foarte actuală timpurilor de atunci

Conform unui recensământ din 1851, mulţi tineri cu vârste între 10 şi 14 ani lucrau ca îngrijitori ai casei, doar în Londra fiind la acel moment 7,382 de astfel de situaţii.

La acel moment, copiii câştigau aproximativ 32 de eurocenţi (25de pence) pe săptămână sau chiar mai puţin, spre deosebire de prezent, când tinerii sunt plătiţi, pentru joburile de vacanţă, cu aproximativ 4,7 euro.

Lucrul în minele de cărbuni, una din celel mai grele profesii ale timpului

Potrivit Daily Mail, joburile de vară moderne diferă izbitor de mult faţă de cele din urmă cu 160 de ani, acum majoritatea băieţilor de până în 15 ani fiind distribuitori de ziare iar fetele având job-uri precum îngrijitoare de câini sau babysitter.

 

În topul preferinţelor adolescenţilor se mai află locurile de muncă de birou sau din cafenele.

Un distribuitor de ziare modern 

Este extraordinar să vezi atâtea familii din epoca victoriană în care copiii munceau pentru a îşi ajuta financiar părinţii. E greu să îţi imaginezi astăzi un copil de 10 ani muncind într-o măcelărie sau ca instalator, dar asta a fost o realitate a acelor vremuri” este de părere Miriam Silverman de la Ancestry.co.uk.

      Articole recomandate