JO de iarnă 2022 – unde se vor organiza întrecerile

jocuri-olimpice-2022

Pasionații sporturilor de iarnă încă se mai delectează cu savoarea recentelor Jocuri Olimpice la Soci, dar cursa pentru următoarea gazda a întrecerilor din 2022, a inceput deja.

Cinci orase si-au depus candidatura pentru a organiza Jocurile Olimpice de Iarna din 2022, inaintand dosarele corespunzatoare Comitetului International Olimpic (CIO), pentru a putea fi analizate in detaliu, relateaza Independent.

Printre candidate se numara si orasul Lvov, din Ucraina, in ciuda tensiunilor politice si sociale care afecteaza tara in ultima perioada si a instabilitatii generale care planeaza pe teritoriul sau.

Alaturi de Lvov, pe lista oraselor care nadajduiesc sa gazduiasca urmatoarea editie a faimoaselor intreceri de iarna, s-au inscris si Oslo (Norvegia), Beijing (China), Almatai (Kazahstan) si Cracovia (Polonia), aceasta din urma intentionand sa se asocieze in acest context, cu Slovacia.

Reuniunea pentru desemnarea candidaturilor-finaliste in aceasta competitie organizatorica, se va desfasura la Lausanne, in perioada 7-9 iulie, anul curent, urmand ca reprezentantii Comitetului International Olimpic sa anunte oficial gazda, pe 31 iulie 2015, la Kuala Lumpur.

Roxana Iorgulescu

      Articole recomandate