Distileria “Jack Daniel’s” a fost inregistrata in 1866 oficial, fiind prima distilerie din SUA.
Ea este amplasata si orientata dupa izvorul din apropierea “Hollow-ului in Lynchburg”, izvor care avea o apa bogata in carbonat de calciu si cu un continut redus de fier, foarte bun pentru producerea bauturii alcoolice.Apa este filtrata de grasimi prin filtre din carbune de lemn cu o lungime de3 m–ele numindu-se “Charocoal Mellowing”-inventate si patentate pe numele sau Daniel, tehnologia de productie face ca bautura sa aiba un gust specific, apreciat de consumatori.Depozitarea whiskeului se face timp de cel putin 4 ani in butoaie de lemn de stejar american, dupa care este imbuteliata in sticle…
Jack Daniel’s este un Tennessee whiskey. Aceasta bautura este un adevarat simbol american. Cunoscut si ca „Old No. 7”, nici pana astazi nu se stie de ce Jack Daniel si-a botezat celebra bautura cu numele de „Old Time Old No.7 Brand Quality Tennessee Sour Mash Whiskey”.
Cel mai cunoscut sortiment este „Black Label” (Jack Daniel’s Old No.7), îmbuteliat în sticle de0,7 lsau1,0 litruexportat în Germania. Pe când în Canada sunt mai căutate sticlele de 5 centilitri,1,75 litri sau cele pentru colecţionari de 3,0 litri.
„Green Label” este un whiskey de 4 ani cu 40 % procent de alcool
„Single Barrel” sunt îmbuteliate în sticle speciale, fiecare sticlă purtând o semnătură de mână, are procentajul de alcool între 45 % şi von 47 %.
„Gentleman Jack” este singurul sortiment care este depozitat de două ori în butoaie „de două ori sfinţit” având procentajul de alcool 40 %.
Curiozitatea cea mai mare a istoriei lui Jack Daniel consta in moartea acestuia, care a survenit in urma unui “accident” de munca
Faimosul fabricant de whiskey Jack Daniel a ajuns la muncă mai repede ca niciodată într-o zi din1911. Avrut să-şi deschidă seiful, dar uitând combinaţia, s-a enervat şi a dat cu piciorul în cutia de fier. S-a lovit la degetul mare de la picior, a făcut o infecţie care s-a agravat şi care i-a adus moartea acestuia.
Ne avand mostenitori Jasper “Jack” Daniel a lasat Distileria pe mana nepotului sau Lem Moltlow.
In urma lui a ramas zicala:” Nu mergeţi la lucru devreme” si o mostenire ce dainuie peste secole, lasand un “gust” recunoscut de aproape toti locuitorii acestui pamant