Iranul s-ar putea lansa propriul internet si va renunta la www

Este o țara cunoscuta pentru viziunile sale ne-liberale si pentru faptul ca ii place sa-si tine locuitorii cat mai putin informati si mai ales „intoxicati” de „agențiile vestice”.

Iranul nu surprinde niciodata cand ia cate o decizie radicala, pentru ca intr-un fel sau altul lumea se asteapta la asa ceva din partea acestei tari.

Asa ca in curand s-ar putea retrage de pe internetul clasic, la care avem cu totii acces si pe care citim aceste informatii in acest moment, ca sa-si acceseze propria retea nationala. iran

The Guardian scrie ca inIran se fac teste de proba a internetului national. Reteaua, care va inlocui serviciile existente acum prin www (world wide web), a fost creata de Ministerul Iranian al Informatiilor, Comunicatiilor si Tehnologiei, potrivit unor surse.

Si daca asta nu e de ajuns de „conservator”, recent iranienii au fost amenintati sa nu mai calce in localurile internet-cafe. Potrivit unor oficiali citati de presa engleza, „proprietarii cafenelelor cu internet sunt obligati sa noteze numele si prenumele fiecărui client, precum si numele tatalui sau, CNP-ul telefonul si codul postal.”

In plus, trebuie sa existe informatii detaliate despre orele intre care a folosit internetul, de la ce adresa IP, precum si paginile vizitate pe durata sederii. Toate acestea se stocheaza intr-un registru pentru cel putin 6 luni.

 

      Articole recomandate