iPad-ul transparent – ţi-ai cumpăra aşa ceva? (Foto/Video)

ipad-transparentAflat deocamdată la stadiu de concept, iPad-ul transparent conturat de un designer pe nume Ricardo Afonso ar putea schimba într-o bună zi modul în care percepem tabletele PC, scrie go4it.ro

Înainte de a descalifica modelul prezentat ca fiind un concept prea îndrăzneţ şi imposibil de pus în practică ar trebui să ne gândim puţin la progresele tehnologice făcute în ultima vreme.

ipad-transparent-1

Ecranele flexibile au cam trecut de stadiul de prototip şi aşteaptă introducerea într-o nouă generaţie de tablete şi telefoane flexibile.

Ecranele transparente există şi ele, ba chiar au fost observate la lucru într-un dispozitiv perfect funcţional.

Chiar dacă nu pot fi realizate în versiuni transparente, cu puţin efort chip-urile de memorie şi microprocesoarele care intră în componenţa unei tablete pot fi miniaturizate pentru a încăpea în spaţiul rămas în mânerele poziţionate la cele două capete ale ecranului.

Din păcate acumulatorul rămâne o problemă pentru tablete transparente cum este cea din imagine.

ipad-transparent-3

Deşi există deja un tip de acumulator Li-Ion flexibil care se pretează la folosirea în telefoane şi tablete flexibile, acesta nu poate fi realizat încă într-o formă transparentă. Şi cum pentru majoritatea tabletelor acumulatorul Li-Ion reprezintă cea mai voluminoasă componentă, capabilă să umple chiar şi 75% din spaţiul disponibil în interiorul carcasei, ascunderea sa în corpul unei tablete flexibile pare o provocare imposibilă. Totuşi, istoria ne-a învăţat că în lumea electronicelor aproape nimic nu este imposibil.

      Articole recomandate