Invitație la TIC 2014, 13-23 mai: Zece zile sub semnul tehnologiilor informaționale în Republica Moldova

Zilele Tehnologiilor Informaționale și Comunicațiilor (TIC) 2014, se vor desfășura în perioada 13-23 mai, în Republica Moldova, cu organizarea unor acțiuni pe diverse domenii și sesiuni.

Potrivit declaratiilor viceministrului Tehnologiei Informatiei si Comunicatiilor, Vitalie Tarlev, evenimentul are drept obiectiv asigurarea unei informari ample si coerente a populatiei cu privire la beneficiile Societatii Informationale moderne si nu numai.

Dezvoltarea sectoarelor industriale IT si a educatiei profesionale corelate, constituie de asemenea o prioritate in acest context.

In cadrul evenimentelor organizate pe durata desfasurarii Zileleor TIC, Chisinaul va gazdui „Moldova ICT Summit 2014”, in perioada 13-15 mai – conferinta internationala organizata sub semnul competitivitatii tehnologice informationale si promovarea inovatiei in acest sector.

Tematica ce urmeaza sa fie abordata in cadrul acestui important eveniment vizeaza cu precadere asigurarea unor conditii propice dezvoltarii unui mediu de afaceri atragator in domeniul industriei IT si a sectoarelor corelate, in tara noastra.

”La Summit vor fi abordate subiecte ce tin de crearea premiselor favorabile pentru dezvoltarea sectorului, utilizarea serviciilor si produselor TIC în toate ramurile economiei nationale, exportul de servicii si produse cu valoare adăugată sporită, dezvoltarea potentialului uman pentru sectorul TIC ”, a tinut sa precizeze intr-o conferinta de presa, Ana Chirita, director executiv al Asociatiei Nationale a Companiilor Private din domeniul TIC.

Este ce-a de-a cincea oara consecutiv, cand Moldova ICT Summit beneficiaza de organizare si suport din partea Ministerului Tehnologiei Informatiei si Comunicatiilor, in cadrul proiectului USAID CEED II, in colaborare cu alti parteneri guvernamentali si firme private de prestigiu international, precum Microsoft, HP, Endava sau Orange, pentru a enumera doar cateva dintre acestea.

Zilele Tehnologiilor Informationale si Comunicatiilor 2014, vor constitui o oportunitate pentru toate startup-urile de succes din Moldova, de a impartasi celor interesati, experientele si viziunile lor inovatoare, precum si practicile adoptate in vederea promovarii si dezvoltarii Societatii Informationale moderne, bazate pe cunoastere.

      Articole recomandate