Invenţie care ar putea elimina maşinile de pe şosele

Trei inventatori germani au conceput acest mijloc de deplasare care ar putea înlocui elicopterele, ar putea elimina maşinile de pe şosele şi ar fi şi foarte ieftin. Acest aparat este un multicopter electric, susţinut de 16 motoare şi chiar dacă arată ca un aparat venit din viitor, poate revoluţia zborul aşa cum îl cunoaşte omul.

Un neamţ pasionat de aeronautică, Thomas Senkel, a devenit primul care care a zburat cu acest multicopter, el fiind şi unul dintre cei trei inventatori ai aparatului. Acest multicopter cântăreşte nu mai mult de 80 de kilograme şi funcţionează pe bază de baterii lithium ion. „Aparatul este uşor de manevrat. El planează deasupra punctului în care se află şi nu se mişcă din loc dacă nu este manevrată manşa de pilotaj”, a comentat Senkel după primul zbor care a durat aproximativ 90 de secunde.

Inventatorii consideră că acest aparat, chiar dacă nu este primul de acest gen, ar putea constitui viitorul zborului personal, datorită faptului că este şi foarte uşor de manevrat. Cele 16 motoare sunt coordonate cu ajutorul unui simplu joystick care pur şi simplu ridică aparatul în aer.

 

Inventatorii cred că maşinăria lor ar putea fi folosită în situaţii extreme, când este nevoie ca omul să survoleze deasupra unor locuri accidentate sau chiar şi pentru a face fotografii din zbor. Acestora le rămâne de perfecţionat aparatul de zbor pentru ca multicopterul să poată rămâne în zbor mai mult timp şi chiar să poată susţine mai mult de o persoană. Senkel îşi doreşte ca invenţia sa să poată înlocui elicopterul definitiv.

Multicopterul se poate menţine în zbor circa 20 de minute, însă compania care a ajutat la realizarea aparatul va continua să investească bani în această invenţie. O oră de zbor cu acest aparat costă doar 6 euro, costul pentru alimentarea cu energie electrică a acumulatorului de litiu.

      Articole recomandate