Invenţia inedită care te anunţă pe Facebook cînd a mîncat animalul tău. Cum îţi poţi hrăni pisica sau cîinele prin telefon (Video)

Inventia neobisnuita a unui american le permite stapanilor de animale sa isi hraneasca prietenii necuvantatori atunci cand sunt plecati de acasa prin simpla folosire a telefonului, oferind in acelasi timp informatii despre starea animalului prin Facebook sau Twitter.

safe_image

Carlos Herrera, din Los Angeles, California, a inventat dispozitivul care hraneste animalele de companie pe care utilizatorii il pot controla cu smartphone-ul pentru a se asigura ca acestea nu pierd nicio masa, scrie Daily Mail.

Aparatul nu numai ca ofera mancare, fie dupa un program stabilit, fie prin comanda prin telefon, dar monitorizeaza, de asemenea, sanatatea animalului si trimite alerte prin intermediul Twitter sau Facebook.

Telefonul mobil va primi un mesaj text, un e-mail sau un mesaj pe una dintre cele doua retele de socializare care informeaza privind momentele in care animalul incepe si termina de mancat si chiar cantitatea pe care o consuma.

Masinaria, denumita „Pintofeed”, foloseste informatiile pe care le colecteaza pentru crearea unui orar de hranire si monitorizeaza consumul de mancare si obiceiurile nutritionale.

Herrera, in varsta de 32 de ani, a explicat cum a ajuns la conceptul din spatele Pintofeed in martie 2012, spunand ca elaborarea intregii idei a durat trei luni.

novoe-prisposoblenie-dlya-kormleniya-sobaki1

Am vrut sa construim un produs care sa ofere atat beneficii celor care au animale, cat si o alimentatie sanatoasa pentru animal. La cunostintele noastre in robotica si inteligenta artificiala, am simtit ca putem crea un instrument destept conectat la internet care ar putea sa le faca singur pe ambele, in acelasi timp„, a spus americanul.

Desi el nu are niciun animal, Herrera a spus ca inspiratia i-a venit de la un prieten special din biroul lor. „Avem un caine in birou caruia ii spunem „subalternul” – ne ajuta cu testele de aplicabilitate.”

Aplicatia va fi disponibila pentru iPhone, android si telefoane windows 8 , iar instalarea dureaza cateva minute. Odata ce e pornita, va folosi un set de senzori si calcule software pentru a cunoaste mai multe despre tine si animalul tau„, a mai explicat Carlos Herrera, potrivit Mediafax.

Facut din plastic de mare impact, aparatul poate tine pana la 4,53 kilograme de mancare uscata. Acesta va fi lansat in iulie 2013 si va costa in jur de 149 de dolari.

      Articole recomandate