Inundațiile din Europa – o sursă de mașini “noi” care ar putea ajunge în traficul din Moldova

2

Prognozele meteo, lansate la începutul lunii iunie în Europa, au adus nu doar inundaţii dar şi alte prognoze ale specialiştilor auto. Iar de curând ultimile pronosticuri au luat forma realităţii.

Potrivit colegilor de la autostrada.md, o mulţime de automobile inundate în Europa, au pătruns deja în spaţiul Federaţiei Ruse, Ucraina, dar şi Lituania. Cea din urmă este şi cea mai iubită de către cetăţenii ţării noastre, care importă în regim non stop automobile la mâna a doua, iar o bună parte dintre ele se prezintă într-o stare deplorabilă!

La prima vedere sunt o afacere bună, însă poate fi oricare dintre aceste automobile, care nu au supravieţuit cataclismelor, iar după o resuscitare într-unul dintre “service-urile autorizate” sunt transformate în automobile la “super preţ”! Aveţi grijă la ce procuraţi!

Afaceriştii în acest domeniu folosesc diferite şiretlicuri pentru a ascunde bine urmele trecutului, prin urmare este foarte dificil să identifici semnele care ar trăda implicarea în accidente sau inundaţii!

Pentru a nu cădea pradă afaceriștilor moldoveni, vă vom oferi 5 sfaturi a unui mecanic auto, cum să depistați dacă mașina a fost inundată: 

1. Mirosul de mucegai în salonul mașinii, care de multe ori este mascat cu aromatizatoare.

2. Aburirea tabloului de bord, farurilor, avertizorului, sau prezența nisipului sub ele.

3. Parțile din fier din salonul mașinii sunt corodate, sau prezintă urme de ulei pentru a masca coroziunea.

4. Prezența noroiului pe parte de sus a port bagajului, deobicei nu sunt curățate calitativ în speranța că nimeni nu va observa.

5. Prezența nisipului în salonul mașinii.

Deși prețurile par atractive pentru șoferi, procurarea unui astfel de autoturism nu se recomandă. De multe ori reabilitarea unui astfel de autoturism costă mai mult decît procurarea unuia nou.

Germany_cars_08

Germany_cars_29

Germany_cars_01

Germany_cars_02

Germany_cars_03

Germany_cars_06

Germany_cars_07

Germany_cars_15

Germany_cars_17

Germany_cars_33

Germany_cars_20

Germany_cars_27

Germany_cars_10

Germany_cars_14

      Articole recomandate