Întorci banii cu lopata? Ai grijă la schimbări: bancnotele de 10 euro vor avea un nou look

 

Dacă faci parte din categoria celor ce întorc banii cu lopata şi uită să acorde atenţie schimbărilor intervenite în elementele de identificare a bancnotelor europene, află că biletele de 10 euro vor avea un nou look.

Este vorba despre o serie de modificări ce vor fi aplicate în scopul îmbunătăţirii unora din cele mai utilizate bancnote UE, incluzând noi elemente de siguranţă şi de rezistenţă la uzură, informează Bani.md.

Noile bilete de 10 euro vor fi introduse în circulaţie începând cu data de 23 septembrie 2014, înscriindu-se într-o amplă acţiune lansată de Banca Centrală Europeană (BCE), în vederea omagierii a un deceniu de la intrarea în vigoare a monedei unice în spaţiul UE.

Potrivit sursei citate, noile bancnote vor prezenta în partea dreapta, chipul unui personaj mitologic elen şi vor include un număr care-şi schimbă culoarea în funcţie de unghiul din care este privită bancnota, de la verde-smarald la albastru-cobalt.

BCE urmează să înlocuiască, în timp, şi hârtiille de 20, 50, 100, 200 şi 500 de euro, după ce, la 2 mai anul trecut, a pus în circulaţie noile bancnote de 5 euro din seria Europa. Treptat, BCE va înlocui restul bancnotelor, în ordinea crescătoare a valorii lor. Bancnotele din seria Europa şi cele din vechea serie vor circula o vreme în paralel, şi nu există o limită de timp până la care vechile devize sunt convertibile”, precizează sursa.

1

4

2

3

      Articole recomandate