Interviu: Trupa Right Sight – “se vede în cosmos”

O noua formatie in showbizz-ul autohton.Trupa Right Sight a fost creata in primavara anului 2012 si este formata din Sanduta Stefan (conducator si acordeonist), Vozniuc Dan (chitarist), Diaconita Vasile (violonist), Modoranu Nicu(solist),Cebotari Dan ( solist),Vasilicenco Boris(bass chitarist),Cojuhari Victor (baterist),Onisor Victor (clape).

Printre membrii trupei nou lansate este si un roman din Vaslui, care este hotarat sa faca naveta pentru concerte. El si un tanar moldovean sunt vocea trupei, iar alti sase sunt instrumentisti.

-Povesteste-mi cum a aparut trupa „Right Sigh”?

Totul incepe de la o dorinţă mai veche a acordeonistului de a crea o trupă. Au fost mai multe incercări în diferite componenţe, fiecare incercare aducînd in trupă cîte un membru nou, demn de trupa noastră,astfel pe 9 mai trupa noastră şi-a adunat puterile şi a trecut la treabă.

-Care a fost prima melodie pe care aţi interpretat-o?

Prima noastră piesă este „Beautiful dream„ care a fost lansată pe youtube la 29 iunie 2012, şi pusă în rotaţie la posturile de radio autohtone. Piesa este în limba engleză ,cu un subiect romantic” un vis frumos pentru o dragoste, care cu părere de rău nu a rămas decît un vis frumos”.

-Care sunt temele de baza pe care le abordati cel mai frecvent in piesele voastre?

Viaţa tinerilor ,dragostea sinceră, visuri romantice, optimismul bazat pe un mesaj pozitiv,ca să trăim frumos şi să facem lucruri frumoase. Vorba cîntecului nostru „Sfîrşitul lumii” :trăieşte clipa că dacă n-ai trăit-o, n-ai făcut nimica, ea nu se va mai repeta.

-Care este cea mai mare victorie din viata TRUPEI?

Cred că este faptul că noi am reuşit împreună să lansam 3 piese în mai putin de un an, găsind timp printre examene, colocvii şi orele de serviciu,cu atît mai mult toate fiind create în mare parte cu forţele proprii.

-Cine este autorul pieselor pe care le interpretati?

Suntem o familie mare şi credem ca suntem in stare de a ne crea hiturile

-Care este opinia ta cu privire la industria muzicală din Moldova?

Moldova este o ţară cu oameni talentaţi şi inspiraţi ,este atîta muzică bună, păcat că ţara este mică şi săracă şi industria muzicală este putin dezvoltată, cu toate acestea talentul nu-l poţi opri . Cu cheltuieli după posibilităţi, mai mult modeste, se scot adevărate copodopere care devin hituri musicale. Dar aşa cum este ţara noastră, ne-am născut aici şi o iubim necondiţionat.

-Ati putea descrie procesul de creare a muzicii Right Sight?

Ideea primordială a trupei este de a crea ceva diferit, dar totuşi fiecare avem inspiraţiile noastre, care adunate formează sunetul „Right Sight”. Chiar dacă suntem foarte diferiţi după gusturi muzicale şi influenţe, ne străduim să aducem cel mai bun din fiecare stil.

-Cat de mult ajunge sa se implice fiecare membru?

Fiecare membru îşi găseşte în mod creativ locul său în dependenţă de instrumentul pe care îl posedă, ne ascultăm reciproc, discutăm, analizăm greşelile şi cîntăm,cîntăm şi iară cîntăm.

-Unde va vedeti peste 10 ani?

În cosmos …

-Înainte să încheiem acest interviu, vă rog să transmiteţi un mesaj vizitatorilor site-ului nostru”Yupi.md”?

Să păpaţi cît mai multe fructe şi legume, să nu fumaţi, şi să ascultaţi multă muzică bună…

In viitorul apropiat Trupa Right Sight urmează să realizeze două videoclipuri pentru piesele” Believe in love” și “Sfirșitul lumii”.

right sight believe

 

      Articole recomandate