Înmatricularea autoturismelor indiferent de vârstă va fi posibilă până la 31 octombrie

Ministerul Finanţelor atenţionează toţi şoferii care deţin automobile cu numere străine că înmatricularea autoturismelor indiferent de vârstă lor va fi posibilă doar până la data de 31 octombrie 2012.

 

În cazul în care şoferii nu doresc înmatricularea autoturismului, ei sunt obligaţi să îl scoată de pe teritoriul Republicii Moldova nu mai târziu de 1 noiembrie 2012.

La data de 27 iulie 2012 a fost adoptată o nouă lege pentru modificarea şi completarea unor acte legislative care vizează şi modul de introducere şi scoatere a bunurilor de pe teritoriul Republicii Moldova de către persoanele fizice. Scopul adoptării Legii nr.158 din 5 iulie 2012 este descurajarea fenomenului inechitabil al cetăţenilor Republicii Moldova de a evita taxa de înmatriculare a autoturismelor.

Actul legislativ prevede ca toţi cetăţenii care circulă cu numere de înmatriculare străine să îl înmatriculeze şi să achite acciza de rând cu ceilalţi şoferi până la data de 31 octombrie, inclusiv. Cotele accizelor sunt la fel ca şi cele pentru proprietarii care deja au urmat procedura în cauză şi s-au conformat legii statului. 
Pentru înmatricularea autoturismului este necesară achitarea accizelor la birourile vamale.

După achitarea lor este posibilă înmatricularea mijlocului de transport în cadrul subdiviziunilor teritoriale ale ÎS „Registru”.
Amintim că în ultimul an, numărul maşinilor neînmatriculate a depăşit valoarea de 50 000. 
Atât valoarea accizelor cât şi adresele celor mai apropiate birouri vamale pot fi găsite pe pagina web a Ministerului Finanţelor.

      Articole recomandate