Infografic: Vezi care sunt ţările în care copiii sunt exploataţi precum sclavii

Un număr de 130 de tipuri de produse din 71 de ţări sunt rezultatul muncii copiilor exploataţi şi/sau al sclavagismului, se arată într-un raport pe 2011 al Departamentului Muncii din Statele Unite ale Americii şi preluat de Business Insider.

National Post a realizat un infografic care relevă că sclavagismul se practică în prezent în state precum China, India, Brazilia, Mexic, Argentina, Columbia, Turcia şi Rusia.

Unele dintre produsele listate – unele minereuri – sunt utilizate în industria telefoanelor mobile şi a computerelor din America de Nord. Muncitorii de la minele din Republica Democrată Congo, de exemplu, sunt forţaţi să muncească sub ameninţarea cu patul puştilor, scrie National Post.

Munca forţată include scenarii în care unele persoane sunt ademenite într-o altă ţară unde li se confiscă actele de identitate şi sunt obligate să muncească în condiţii improprii de muncă. Cu părere de bine Republica Moldova nu este inclusă în acest clasament, deși situația pare atît de roz  însă doar noi cei de aici știm ce se întimplă cu adevărat  la noi în țară.

 (click pe imagine pentru a mări)

      Articole recomandate