Încotro ne îndreptăm?

O fetiţă de numai doi ani, din China, a fost victima unor accidente rutiere şi a indiferenţei mai multor trecători. Micuţa Yue Yuem a fost internată în moarte cerebrală. Au trecut mai multe minute din momentul accidentului şi până când un trecător s-a oprit pentru a îndepărta corpul fetiţei din stradă.

Presa chineză a publicat astăzi imaginile înregistrate pe camere de supraveghere din apropierea locului în care s-a produs accidentul.

Clipul video o arată pe micuţa de doi ani, pe stradă, în faţa magazinului părinţilor.

Este surprins momentul în care o camionetă de marfă se apropie de fetiţă şi o calcă cu roţile din faţă. Şoferul are câteva clipe de ezitare, după care trece şi cu roţile din spate ale maşinii, îndepărtându-se de la locul faptei.

Fetiţa rămâne întinsă pe asfalt, iar în imagini se vede că încă se mai mişcă uşor.

Pe lângă micuţa de doi ani au trecut patru persoane, dar niciuna nu s-a oprit pentru a vedea ce i s-a întâmplat.

La scurt timp, o altă camionetă se apropie de fetiţă. Încetineşte, face un semnal cu farurile şi apoi trece peste corpul inert al lui Yue Yuem.

După alte câteva minute, o femeie însoţită de copilul său trece indiferentă pe lângă Yue Yuem. În final, trecătoare se opreşte şi îndepărtează corpul fetiţei din stradă. În acel moment, şi mama lui Yue Yuem iese din magazin şi o ridică în braţe.

Fetiţa este internată la spital, în moarte cerebrală. Pe baza acestor imagini, poliţia i-a reţinut deja pe cei doi şoferi.

Reţelele de socializare din China sunt pline de comentarii cu privire la acest caz. Însă, indignarea chinezilor nu este îndreptată exclusiv asupra şoferilor, ci şi asupra trecătorilor indiferenţi.

Una dintre persoanele reţinute de poliţie a declarat presei că dacă micuţa va muri va trebui să plătească echivalentul a 2.000 de euro. În schimb, dacă trăieşte, va fi obligat să suporte toate costurile de recuperare.

      Articole recomandate