Incompentenţa juriului de la Eurovision Moldova

Moldova rupe. Avem deputaţi care nu ştiu constituţia, cântăreţi care nu ştiu să cânte, poliţişti care nu ştiu legea dar o apără, apărători anti-corupţie care iau mită, profesori care nu ştiu materialul, miniştri inculţi ai culturii şi mulţi alţii care par să-şi aibă locul în altă parte decât unde se află în prezent.

Azi ne oprim la juriul de la Eurovision Moldova care a selectat 60 de piese din 85 care merg mai departe spre finala Eurovision Moldova. Eu îi numesc incompetenţi şi fricoşi, în continuare vedeţi de ce.

Surpiza nr. 1: Olia Tira alături de Sunstroke Project şi Epic Sax Guy au fost eliminaţi din competiţie. Nu-s nici pe departe fanul lor dar totuşi sau descurcat bine la Eurovision-u precedent, în plus, saxofonistul de la Suntroke Project a sărit mult peste 23 milioane vizualizări pe Youtube. Eu consider că au avut o piesă bună chiar dacă unora li s-a părut proastească (reamintesc că Vera Sirdiucika a ocupat locul 2 la Eurovision). Juriul moldovenesc au luat în calcul că piesă seamănă a plagiat dar iertaţi-mi înjurătura, trebuie să stai al naibii de prost cu auzul muzical ca să zici că-i plagiat. Sigur că există elemente comune, doar pe planeta noastră sunt miliarde de cântece!
Alt detaliu important, în cei 57 ani de existenţă a Eurovisionului plagiatul nu a fost demonstrat niciodată!

Surpriza nr 2: excentrica interpretă Geta Burlacu, cea care s-a dezgolit recent şi cea care cu 10 ore înainte de Eurovision a declarat pentru un post TV că “nu am încă nici o piesă dar până mâine este timp” şi-a înregistrat 3 piese în competiţie iar juriul le-a aprobat pe toate. Cred că trebuia să înregistreze tot albumul. Şi alţi interpreţi au câte două piese, iar unii din ei cântă mai rău ca mine.

Moldova rupe.

      Articole recomandate