Înainte de Photoshop. Editări foto surprinzatoare

Modificarea fotografiilor nu este o practica tocmai recenta. In urma cu 150 de ani, deci cu mult inainte de inventarea Photoshop-ului sau a programelor de editare, manipularea vizuala a imaginilor nu era un procedeu strain fotografilor.

“Camera nu minte niciodata” este, probabil, una din cele mai mari minciuni pe care le-am auzit vreodata. O face din plin si dintotdeauna, iar de cand cu fotografiea digitala si programele de editare foto, o face mai des ca niciodata. Da, ati citit bine, dintotdeauna

Daca ati crezut vreodata ca manipularea imaginilor a inceput odata cu era digitala, aflati ca va inselati.   Cu mult inainte ca prima versiune a Photoshop-ului sa apara pe piata, modificarea fotografiilor nu era tocmai o practica necunoscuta. Uimitor este ca, in ciuda mijlocelor folosite, efectele erau surprinzatoare pentru acea perioada.

Muzeul Metropolitan de Arta din New York va expune incepand cu luna octombrie o serie de fotografii care demonstreaza cum nu se poate mai bine ca talmacirea adevarului nu a inceput odata cu era Photoshop.

Numita “Faking it: Manipulated Photography Before Photoshop”, expozitia va fi deschisa intre 11 octombrie 2012 si 27 ianuarie 2013. Contine peste 200 de fotografii realizate si modificate intre anii 1840 si 1990.

De la zane la aparitii fatomatice, in GALERIA FOTO puteti vedea 14 din cele 200 de fotografii vintage modificate.


      Articole recomandate