În România a nins iar stratul de zăpadă depăşeşte 30 cm

Previziunile meteorologilor s-au adeverit, vremea răcindu-se în toată ţara. Nu va fi mai cald nici de acum încolo, maximele ajungând la 15 grade Celsius. În plus, trebuie să ne pregătim şi de vânt şi ploi abundente.

Meteorologii nu vin cu veşti bune pentru zilele următoare. Vremea se va răci brusc în aproape toată ţara.

Prima ninsoare din acest sezon s-a înregistrat joi noapte, în Romania ningând pe tot parcursul nopţii, iar la Bâlea Lac stratul de zăpadă depăşeşte 30 de centimetri.

Conform meteorologilor de la staţia meteo de la Vârful Omu, situată la peste 2.000 de metri altitudine în Masivul Bucegi, în noaptea de joi spre vineri pe munte au fost precipitaţii sub formă de lapoviţă, care s-au transformat în ninsoare, în condiţiile în care temperaturile au scăzut până la minus patru grade Celsius.

La munte, la altitudini mari în Bucegi, a nins toată noaptea, astfel încât la peste 1.800 de metri s-a format un strat de zăpadă de 10 – 12 centimetri., iar acolo unde vântul a bătut cu putere s-au format troiene care ating jumătate de metru, mai spun meteorologii.  Potrivit reprezentanţilor Centrului Meteorologic Regional Transilvania Sud Sibiu, doar la Bâlea Lac s-a depus strat de zăpadă, care ajunge la 31 de centimetri.

      Articole recomandate