În Republica Moldova se cumpără cîte 3 Dacii pe zi și un Porsche Cayenne pe săptămînă

1

Moldovenilor le plac mașinile. Și din acest motiv le cumpără. Fie în scopuri personale, fie pentru deplasări sau afaceri, automobilele sunt la mare căutare.

Totuși Piața auto din Moldova nu este în perioada cea mai bună. De exemplu, în primul semestru s-au vîndut doar 2 200 unități. Cît privește vînzările automobilelor vechi, acestea au explodat practic, ajungînd la 16.000 mașini vîndute.

Lider la capitolul vînzări de automobile noi în Moldova este Dacia. Aceasta are la activ peste 530 mașini vîndute. Urmează în top producătorul ceh Skoda, cu 260 de automobile vîndute. Clasamentul este completat de producătorul japonez Toyota, cu 220 mașini la activ.

Clasa lux nu pare mai puțin solicitată. Cele mai vîndute automobile sunt Range Rover, Mercedes S-class și BMW seria 7.  Nici Porsche nu este mai prejos, fiind vîndute în jur de 20 de automobile marca Porsche Cayenne. Cît privește piața automobilelor de mîna a 2-a, aici lider autoritar este Renault Megane, urmat de Dacia Logan și Toyota Corolla.

Vitali Cipileaga

      Articole recomandate