În luna august vor apărea două posturi de televiziune noi în Republica Moldova

În luna august, pe piaţa media a R. Moldova vor apărea două posturi de televiziune noi. Cele două posturi de televiziune aparţin la doi politicieni din R. Moldova.

La 15 august va fi lansat postul TSN – Televiziunea Socială Naţională, iar la 27 august – Canal 3, transmite Tribuna.md

TSN va emite doar on-line pe portalul www.tsn.md şi are sloganul – „Primul on-line”. Domen-ul tsn.md a fost înregistrat la 21 mai, 2012 şi aparţine P.P. „Exclusiv Media” SRL. La moment site-ul se află în construcţie, cel mai probabil urmînd a fi lansat la 15 august.

Anterior, într-un interviu acordat pentru portalul nostru, Igor Dodon, lider al Partidului Socialiştilor, a confirmat că va lansa un post tv. „Vom începe cu o televiziune prin Internet, deoarece nu avem la dispoziție frecvențe și știm că este foarte dificil să le obții în Republica Moldova”, a precizat el.

Cel de al doilea post – Canal 3, va emite prin frecvenţă, pe care, conform unei declaraţii făcute de directorul postului, Lilian Busuioc, le-ar fi obţinut încă în anul 2008, cînd acestea au fost alocate de CCA în cadrul unui concurs.

Pînă în prezent, ele au fost utilizate la difuzarea serviciului de programe „TV 1 Music Chanel”, care actualmente e înlocuit de noul proiect, denumit „Canal 3”, a precizat Busuioc.

Portalul ww.canal3.md se află în construcţie, iar domenul canal3.md a fost înregistrat la 29 noiembrie, 2011, şi aparţine ICS “Mediaporduction” SRL.

Neoficial se vehiculează că postul TV „Canal 3” aparţine Prim-vicepreşedintelui PDM, Vlad Plahotniuc.

      Articole recomandate