În Dublin s-a scandat: „Russian army go home, leave Moldova alone” (Foto)

Pe data de 6 decembrie 2012 un grup de cetațeni ai Republicii Moldova aflați în Dublin au încercat să sensibilizeze opinia publică internatilonală despre necesitatea stringentă de retragere a Armatei Ruse de pe teritoriul regiunii Transnistrene din Republica Moldova.

Apelul lor imperativ a fost lansat prin intermediul unui protest pașnic organizat pe traseul delegației oficiale a celei de a 19-a Reuniune a Consiliului Ministerial al OSCE, la care au participat 50 de ministri de externe, inclusiv cel al Federatiei Ruse, al Marei Britanii, precum și Secretarul de Stat al Statelor Unite ale Americii.

Lozincile scandate în cadrul protestului: „Russian army go home, leave Moldova alone„,”Afara, afara, afara din tara„,”In attention to Russia, prednestrovie ne vasha„, au fost adresate reprezentanților Federatiei Ruse, ai țării care continuă să-și camufleze forțele armate pe teritoriul Transnistrean sub cunoscuta mască dublă a spacifistului – provocator de lupte civile.

Sperăm că acest protest să trezească constiința celor care stabilesc regulile jocului pe arena politică internatională, pentru ca aceștia să catalizeze procesul de soluționare a conflictului Transnistrean în favoarea cetatenilor Republicii Moldova, sa opreasca hartuiala ruseasca care dureaza 200 de ani.

Dragi cetateni cu constiinta treaza,

Va anuntam ca avem sansa unica de a informa opinia publica internationala despre abuzurile Rusiei asupra tarii noastre. Putem sa spunem la 1 500 de oficiali din 70 de tari despre problema transnistreana si despte interesele meschine ale masinariei ruse. Moldova nu poate sa se integreze in Uniunea Europeana atita timp cit armata rusa va fi pe teritoriul tarii noastre. Doar cunosteti cu totii Uniunea Europeana ne-a recomandat sa rezolvam conflictul Transnistrean si apoi sa initiem procesul de aderare a Republicii Moldova la spatiul European. Acum avem sansa sa aratam ca suntem uniti si ca nu suntem indiferenti fata de tara in care ne-am nascut, in care am invatat a zice mama, in care am mers in clasa intii si in care traiesc parintii nostri si care sarmanii cred ca nu vor mai apuca sa traiasca si ei liber si democrat, asa cum am vazut noi la europeni, daca noi vom fi indiferenti si vom cauta doar de problemele personale.

De asemenea trebuie sa nu uitam si de mamele care si astazi isi pling feciorii cazuti in razboiul de pe Nistru, avem datorie fata de cei, care cu viata lor au stat si au aparat Moldova de separatistii rusi, care daca nu luptau poate ca toata Moldova azi era o Transnistrie.

Pentru cei care au uitat:

Un articol de VoceaBasarabiei.net

      Articole recomandate